Šmita pārstāvētā "Barcelona" svin panākumu Karaļa kausa finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: fcbarcelona.com

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien Granadā laukumā nedevās, bet viņa pārstāvētā "Barcelona" svinēja panākumu Karaļa kausa finālā pār Madrides "Real".

Lietuviešu speciālista Šarūna Jasikēviča vadītā "Barcelona" uzvarēja "Real" ar 64:59 (5:19, 13:10, 23:17, 23:13).

Barselonas klubs pretiniekus rezultātā noķēra vien ceturtās ceturtdaļas sākumā, kā arī guva pēdējos piecus punktus mačā.

Šmits laukumā nedevās, taču trešo reizi kļuva par kausa ieguvēju.

Rezultatīvākais Barselonas komandā ar 19 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un sešām izprovocētām piezīmēm bija Nikola Mirotičs, kurš realizēja visus deviņus soda metienus. 12 punktus sakrāja lietuvietis Roks Jokubaitis.

Madrides vienībā desmit punktus guva Tomā Ertels.

Jau ziņots, ka "Barcelona" ceturtdaļfinālā ar 107:70 uzvarēja Mārča Šteinberga pārstāvēto Manrezas "Baxi", bet pusfinālā - Rinalda Mālmaņa pārstāvēto Mursijas UCAM ar 103:90.

"Real" ceturtdaļfinālā ar 73:67 apspēlēja Lugo "Rio Breogan", bet pusfinālā ar 94:74 - Tenerifes "Lenovo"

Ceturtdaļfināla barjeru nepārvarēja Badalonas "Joventut" bez Kriša Helmaņa pieteikumā, kas ar 62:64 piekāpās Tenerifes "Lenovo".

Karaļa kausā piedalās komandas, kas pēc Spānijas čempionāta pirmās puses ieņēma vietas pirmajā astoņniekā.

Pērn Madridē "Barcelona" ar 88:73 (20:11, 32:20, 17:19, 19:23) uzvarēja Madrides "Real", Rolandam Šmitam otro reizi karjerā kļūstot par Karaļa kausa ieguvēju. 2019.gadā viņš kļuva par pirmo latvieti, kurš triumfējis Karaļa kausa izcīņā.

"Real" ar 28 uzvarām ir turnīra titulētākā komanda, bet "Barcelona" izcīnījusi par vienu titulu mazāk. Iepriekšējo reizi kāda cita komanda uzvarēja 2009.gadā, kad prestižo trofeju ieguva "Baskonia".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu