Brazīlijā plūdos un nogruvumos bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 165

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plūdi Brazīlijā.
Plūdi Brazīlijā. Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlijā tūristu iecienītajā Petropoles pilsētā uz ziemeļiem no Riodežaneiro spēcīgo lietavu izraisītajos un nogruvumos bojāgājušo cilvēku skaits pieaudzis līdz 165, bet jaunās vētrās kaimiņu reģionā gājuši bojā vēl vismaz divi cilvēki, svētdien, 20. februārī, paziņoja amatpersonas.

Petropolē bojāgājušo vidū ir vismaz 28 bērni, paziņoja vietējā policija.

Amatpersonas norāda, ka turpinās bezvēsts pazudušo meklēšana dubļu un gruvešu pārņemtajā pilsētā, tomēr maz ticams, ka kāds vēl tiks atrasts izdzīvojis.

Svētdien lietavas turpinājās Brazīlijas dienvidaustrumos esošajā Espiritu Santu štatā, kas robežojas ar Riodežaneiro štatu, kurā atrodas Petropole.

Espiritu Santu štatā vētrās gājuši bojā vismaz divi cilvēki, paziņoja amatpersonas, informējot, ka vētru dēļ evakuēti vairāk nekā 1200 cilvēki, bet vēl 43 cilvēku mājas ir nopostītas.

Nokrišņu daudzums dažos Petropoles rajonos otrdien nepilnu sešu stundu laikā sasniedza 260 milimetrus, kas ir vairāk nekā tika prognozēts visam februārim, vēstīja meteodienests "MetSul".

Gleznainajā Petropolē, kur apbedīts Brazīlijas pēdējais imperators Pedru II un kas atrodas 68 kilometrus uz ziemeļiem no Riodežaneiro, pa ielām plūda mutuļojošas straumes, aizskalojot simtiem transportlīdzekļu. Varasiestādes atradušas vairāk nekā 300 automašīnu, kas tika aizskalotas pa visu pilsētu.

Nogruvumi nopostīja desmitiem ēku un pajumti zaudēja simtiem cilvēku. Vismaz 856 cilvēki ir izmitināti pagaidu patversmēs.

Pēdējo trīs mēnešu laikā spēcīgās lietavās Brazīlijā dzīvību zaudējuši vismaz 219 cilvēki. Eksperti norāda, ka vētras spēcīgākas kļuvušas klimata pārmaiņu rezultātā.

Janvārī spēcīgu lietavu izraisītos plūdos un nogruvumos Brazīlijas dienvidaustrumos, galvenokārt Sanpaulu štatā, dzīvību zaudēja vismaz 28 cilvēki. Decembrī stipras lietusgāzes Baijas štatā valsts ziemeļaustrumos prasīja 24 cilvēku dzīvības.

2011. gada janvārī vairāk nekā 900 cilvēku gāja bojā plūdos un nogruvumos plašā apvidū, arī Petropolē un kaimiņu pilsētās Nova Friburgu un Teresopolē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu