"Tas jau paliek smieklīgi..." Prūsis asi kritizē situāciju pasaules bobslejā (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sandis Prūsis
Sandis Prūsis Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis sarunā ar Latvijas Televīziju kritiski izteicās par situāciju pasaules bobslejā.

Olimpisko spēļu renes sportā tika sadalīti kopumā 10 medaļu komplekti - četri kamaniņās (dāmas, vīri, divnieki un stafete), četri bobslejā (vīru divnieki un četrinieki, dāmu divnieki un dāmu monobobslejs), kā arī divi skeletonā (dāmu un vīru sacensībās).

Vienīgā ledus trases disciplīna, kurā šajā Olimpiādē uz augstākā pakāpiena nekāpa Vācijas sportisti, bija sieviešu monobobs, kurā triumfēja amerikāniete Kelija Hamfrīza.

Tas nozīmē, ka Pekinā ledus trasē Vācija izcīnīja deviņas no 10 zelta medaļām. Bieži vien Vācijas sportisti trasē demonstrēja arī lielisku sniegumu, taču citos braucienos radās jautājums - kā ar šādu braucienu un/vai startu sportists var būt labāko trijniekā?

Latvijas bobsleja komandas treneris Sandis Prūsis norādīja, ka, viņaprāt, vācieši "pēc noteikumiem nespēlē" jau kopš Soču olimpiskajām spēlēm 2014. gadā.

Viņi [vācieši] saprata, ka nav ar mieru atrasties situācijā, ka viņiem pēdējo 40 gadu laikā nav nevienas medaļas. Mēs, būdami tik stipri tolaik, padarījām vāciešus tik stiprus tagad. Viņi saprata, uz ko ir jāstrādā. Viņi izmainīja cilvēku testēšanas principus. Lai arī tas varbūt šķiet smieklīgi, bet viņi diezgan daudz skatījās uz mums. Mums tobrīd tiešām bija laba komanda - super džeki. Tehnikā arī nebija lieli pārrāvumi," skaidroja Latvijas bobsleja izlases treneris.

Atgriežoties pie ne pārāk labiem braucieniem un sliktiem starta laikiem, var pieminēt vācieti Kristoferu Haferu un viņa stūmēju Matisau Zommeru. Šis Vācijas divnieks olimpiskajās spēlēs finišēja trešajā vietā, neskatoties uz ļoti zema līmeņa startu. Četros braucienos viņu starta laiki bija visnotaļ vāji - 22., 18., 23. un 16. vieta.

"Tas jau šobrīd paliek smieklīgi, ka divniekos ar 22. startu vari izcīnīt trešo vietu. Tas vairs nav bobslejs. Visu cieņu sportistiem un treneriem. Tur uzvar inženierija, nevis sportisti," kritiski teica Prūsis.

Latvijas bobsleja izlases treneris pauda, ka Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF) ir jāpārdomā sava darbība.

Latvija vienīgo medaļu šajās olimpiskajās spēlēs izcīnīja kamaniņu komandas stafetē, ieņemot trešo vietu. 

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu