FOTO ⟩ Plūdu dēļ aicina uzmanīties Misas upes apkārtnē dzīvojošos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pali un ledus sablīvējums Ogres upē
Pali un ledus sablīvējums Ogres upē Foto: TVNET aculiecinieks

Plūdu dēļ Misas upē Ķekavas pašvaldība aicina uzmanīties Plakanciema, Dzērumu un Jenču iedzīvotājus.

Pašvaldība informē, ka pašreizējie laikapstākļi veicina sniega kušanu, ūdens līmenis paaugstinās gan lielās, gan mazās ūdenstilpēs, applūst ne tikai īpašumi, pļavas un tīrumi, bet arī ceļi.

Pašvaldība atgādina, ja ir nepieciešama palīdzība plūdu gadījumā, jāzvana Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pa tālruni 112 vai Reģionālajai pašvaldības policijai 67937102.

Daudzviet Latvijā ir applūdušas upju palienes un arī citas zemākās vietas, bet lielākais applūdušo māju skaits ir ciemos Misas upes krastos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati un vietējo iedzīvotāju ziņojumi sociālajos tīklos.

Tai skaitā applūdušas plašas teritorijas Dzērumos, Ķekavas novadā.

Novērojumu stacijā "Lielveisi", kas atrodas starp Dzērumiem un Olaini, ūdens līmenis Misas upē pirmdienas rītā pakāpies līdz 3,12 metriem virs stacijas nulles atzīmes.

Tik augsts ūdens līmenis Misas upē pēdējos gados nav bijis. Iepriekšējais rekords - 339 centimetri - reģistrēts 2010. gada pavasara lielajos palos.

Pirmdien un otrdien gaidāmie nokrišņi veicinās tālāku ūdens līmeņa kāpumu Misas upē, kā arī citās Latvijas upēs un ezeros. Nedēļas otrajā pusē, iestājoties sausāka laika periodam, plūdu ūdeņi sāks atkāpties.

Foto: Ledus iešana Ogrē 

Jau ziņots, ka stiprākie nokrišņi gaidāmi valsts rietumos. Kurzemes upēs un ezeros pirmdien un otrdien gaidāms straujāks ūdens līmeņa kāpums nekā citviet valstī, daudzviet tiks sasniegts šīs ziemas un arī pēdējo desmitgažu augstākais plūdu līmenis.

Usmas ezerā pirmdien jau par diviem centimetriem pārspēts 2012. gada janvāra plūdu rekords.

Pēdējā diennaktī pazeminājies ūdens līmenis Gaujas lejtecē, arī Mazajā un Lielajā Juglā tas nedaudz krities. Straujš ūdens līmeņa kritums nedēļas nogalē novērots Ogres upē Ogres pilsētā.

Vējuzplūdu ietekmē pirmdienas vakarā un otrdien gaidāms augsts ūdens līmenis Rīgas līcī, līdz ar to celsies ūdens līmenis arī Lielupes un Gaujas lejtecē un ūdenstilpēs Rīgā. Paredzams, ka ūdens līmeņa kāpums nebūs lielāks kā sestdienas, 19.februāra, vakarā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu