Putina aizvadīto dienu rīcība ir likusi Rietumiem mainīt attieksmi pret Kremli, norāda Sārts (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts. Foto: Zane Bitere/LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina pēdējo dienu rīcība, atklāti paziņojot par gatavību faktiski okupēt Ukrainas teritorijas, ir pagrieziena punkts, kas licis Rietumiem mainīt attieksmi pret Kremli, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" norādīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Komentējot Krievijā valdošo politisko gaisotni, Sārts atzina, ka ir skaidrs - patlaban kaimiņzemē nav tādu cilvēku, kuri būtu gatavi un spējīgi publiski apšaubīt Putina domu gājienu, kas ved uz vienu no lielākajām 21. gadsimta katastrofām.

Lai gan Kremļa propagandisti sabiedrības viedokļa ietekmēšanai izmanto iepriekš vairākkārt redzētas un labi pazīstamas metodes, tās joprojām darbojas pietiekami efektīvi, izriet no eksperta paustā. Viņš uzskata, ka pasaule pašreiz atrodas pagrieziena punktā, kas noteiks, kādā pasaulē mēs dzīvosim turpmākos gadu desmitus.

"[Putins] ir novērtējis, ka Rietumi ir vāji, viņš izaicina Rietumu kontrolēto starptautisko sistēmu, un daudzas valstis skatās.

Ja viņam veiksies, mēs redzēsim esošo pasaules kārtību principā pazūdam. Nelielām valstīm kā Latvija šādā pasaules kārtībā būs grūti dzīvot, bet es ceru un domāju, ka viņam tas neveiksies un ka gala beigās mēs secināsim, ka Putins ir pārrēķinājies," komentēja Sārts.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors uzskata, ka pēc pēdējo dienu notikumiem Rietumi vairs "nevarēs ignorēt, ko nozīmē šī brīža Krievija, ko nozīmē Putins". To apliecinot arī Vācijas straujais lēmums par gāzesvada "Nord Stream 2" sertifikācijas procesa apturēšanu.

Sārts intervijā televīzijai atzina, ka nezina, kā atrisināsies pašreizējā situācija Ukrainā. Ļoti iespējams, ka šajā punktā notiks "pagrieziens pa labi", taču bez aktīvas Latvijas un Rietumu līdzdalības tas nebūs iespējams, pārliecināts eksperts.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu