VIDEO ⟩ Dzērumu ciematā glābēji plūdu dēļ evakuējuši vairākas ģimenes (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pavasara palu laikā no krastiem izgājusi Misas upe, applūdinot ceļus, dārzus un māju pagalmus Dzērumos, Ķekavas novadā.
Pavasara palu laikā no krastiem izgājusi Misas upe, applūdinot ceļus, dārzus un māju pagalmus Dzērumos, Ķekavas novadā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Dzērumos, Ķekavas novadā, kur applūdusi Misas upe, vairākas ģimenes nonākušas krīzes situācijā. Pirmdien ugunsdzēsēji glāba divas mājsaimniecības, bet otrdien ūdens līmenis pieaudzis vēl par dažiem centimetriem, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Ģērbušies mitrumizturīgās drēbēs, ar gumijas zābakiem kājās, iedzīvotāji pulcējas uz ielas, lai apspriestu turpmāko rīcības plānu un padalītos, kā kuram gājis aizvadītajās straujā atkušņa dienās.

Tādus plūdus vietējie ļaudis, kas Dzērumu ciematā dzīvo ilgāk, pēdējo reizi pieredzējuši pirms apmēram desmit gadiem. Cilvēki saka, ka neviena ziemas un pavasara sezona īsti nav prognozējama:

"Tieši desmit gadus bija tāds kā pārtraukums, jo nebija sniega. Mēs te esam 40 gadus, agrāk bija bieži. Dārzā ūdens, uz ielas pie mājas ūdens nav. Pagrabs gan pilns ar ūdeni."

Privātmāju saimniekiem tuvāk ielai jācieš daudz lielāki finansiālie tēriņi. Daudzi gan visu gadu namos nedzīvo un šeit uzturas vasaras laikā, taču ir arī pastāvīgie iedzīvotāji, un tādu nav maz. Divām mājsaimniecībām pirmdien nācās saukt palīgā glābējus, jo cilvēki, kopā ar mājdzīvniekiem palika izolēti ēkās, ūdens apņēma visu teritoriju.

Vietvaras pārstāvji izvērtē aktuālo informāciju, kas attiecas uz ūdens līmeņa izmaiņām un laika prognozēm, draudi joprojām pastāv, bet pašvaldība ir gatava sniegt palīdzīgu roku.

Pašvaldība kopā ar operatīvajiem dienestiem ir sasaukusi krīzes vadības grupu, šodien ūdens līmeņa pazemināšanai iedarbināts portatīvais lieljaudas sūknis.

Video: Raidījuma TV3 Ziņas videomateriāls

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu