FOTO ⟩ Aiztur viltotu potences uzlabošanas medikamentu kontrabandistu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts ieņēmumu dienesta foto

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas darbinieki šā gada februārī, veicot ilgstošu operatīvo un izmeklēšanas darbību kompleksu, aizturēja divas personas, kuras nodarbojās ar viltotu medikamentu (potences uzlabošanai) kontrabandu no Indijas uz Latviju un to realizēšanu Eiropas valstīs, informē VID.

Operatīvo un izmeklēšanas darbību kompleksu rezultātā, to starp sadarbībā ar VID Muitas pārvaldi, noskaidrots, ka Pakistānā dzimis Lielbritānijas valstspiederīgais organizēja viltotu medikamentu kontrabandu no Indijas uz Latviju. Viltotie medikamenti, izmantojot interneta tirdzniecības vietni, tika pārdoti un izsūtīti uz dažādām Eiropas valstīm (tai skaitā Spānija, Vācija, Itālija, Šveice, Lielbritānija).

Veicot vairākas sankcionētas kratīšanas, tika atrasti un izņemti vairāk nekā 306 000 tablešu. Šo tablešu realizācija melnajā tirgū dotu aptuveni 1,5 miljonu eiro peļņu. Kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 190. panta trešās daļas. Kriminālprocesa ietvaros divas personas ir atzītas par aizdomās turētām. Vienai personai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, savukārt otrai personai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiks sniegta.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19. pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

VID atkārtoti informē, ka ir svarīgi apzināties, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai. Narkotisko vielu kontrabanda ir smags vai sevišķi smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība - brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem. Tādēļ katram iedzīvotājam, jo īpaši jauniešiem, ir jāapzinās neapdomības sekas, pasūtot un saņemot šādus pasta sūtījumus, vieglprātīgi paļaujoties uz iespēju palikt nenotvertam un nesodītam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu