"Raudāju divas dienas." Aminata par iegūto otro vietu Eirovīzijas nacionālajā atlasē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dziedātāja Aminata Savadogo
Dziedātāja Aminata Savadogo Foto: Ieva Lūka/LETA

Pašmāju dziedātāja Aminata, viesojoties Lauras Saulītes "YouTube" raidījumā "Generation Famous", atklāja savas sajūtas par iegūto otro vietu konkursa "Supernova 2022" finālā.

Kā zināms, konkursā "Supernova", kas ir Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālā atlase, žūrija un skatītāji pirmajā vietā ierindoja grupu "Citi zēni", savukārt Aminata palika otrajā vietā.

Dziedātāja, kura jau 2015. gadā pārstāvēja Latviju Eirovīzijā un ieguva 6. vietu (tas ir ceturtais visu laiku labākais Latvijas rezultāts Eirovīzijas vēsturē - red.) raidījumā "Generation Famous" pauda sarūgtinājumu, ka šogad nevarēs atkārtoti piedalīties konkursā.

"Tajā brīdī es jutos sagrauta. Es raudāju divas dienas. Esmu tāds cilvēks, kuram ir tikai plāns A, un man nav plāna B nekad. Tad, kad plāns A nav sanācis, tad es visu būvēju no jauna - jaunu plānu A," atklāj dziedātāja. 

Vaicāta, ko viņa domā par šā gada Latvijas pārstāvjiem - grupu "Citi zēni", viņa atbildēja, ka tie nebija viņas favorīti, taču, iespējams, "no tā var sanākt kaut kas labs". "Grūti spriest, bet izskatās, ka "Citiem zēniem" tagad labi iet. Klausījumi par to liecina. Arī tas, ka šī dziesma ieguva strauju popularitāti "Tik Tok"."

Uz jautājumu, vai mūzika mainās un mūziķiem vairāk vajadzētu domāt par sociālajiem tīkliem un, iespējams, citādākā veidā uzrunāt auditoriju, Aminata uzskata: "Ko es noteikti zinu - es nevaru mainīt savu attieksmi pret mūziku. Es esmu tāda, kāda esmu. Tas nenozīmē, ka es vispār tagad ignorēju internetu un "Tik Tok".

Bet es nevarētu mainīt sevi, lauzt sevi un, teiksim, rakstīt smieklīgas dziesmas.

Tas arī nenostrādātu. Ir dažādi dziedātāji, un dažādi dziedātāji ir vajadzīgi. Vai var salīdzināt Adeli un dziedātāju, kas dzied "Gangnam Style"? Gan viens, gan otrs ir populāri, katram ir sava auditorija. Vai tas, ka "Gangnam Style" kaut kādā brīdī "uzsprāga", nozīmē, ka Adelei būtu jāmaina savs tēls, jādara kaut kas cits? Nē!"

Foto: "Supernovas 2022" fināls

Jau ziņots, ka 12. februārī tiešraidē par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" uzvarētājiem pārliecinoši kļuva grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" – 1. vietu viņiem piešķīra gan skatītāji, gan žūrija. Telefonbalsojumā grupa saņēma 50 566 balsu. Aminata ierindojās 3. vietā pēc skatītāju balsojuma (30 983 balsis) un 2. vietā žūrijas vērtējumā.

Konkursa žūrijas sastāvu LTV atklās pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa. Žūrijā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi.

66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā grupas "Citi zēni" dziesma "Eat Your Salad" izskanēs pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Krievija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12. maijā, fināls – 14. maijā.

Grupā "Citi zēni" muzicē Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls un saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas).

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu