Muižniece rosinās veikt izmaiņas Sporta likumā, lai panāktu Rīgas "Dinamo" izstāšanos no KHL (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: dinamoriga.lv

Latvijas izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece atklājusi, ka rosinās izmaiņas Sporta likumā, lai apturētu Rīgas "Dinamo" startēšanu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), vēsta Latvijas Radio.

Ņemot vērā Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu un KHL saistību ar Krieviju, ministre aicina atcelt Rīgas "Dinamo" dalību KHL.

"Es ceru, ka beidzot runas par sportu (jā, arī mūziku), kas "it kā" nesaistīts ar politiku, beigsim... Jā, es īpaši gribu izcelt Rīgas Dinamo un to, ka šis "stāsts" par dalību "Krievijas atklātajā čempionātā" jābeidz pavisam," tā savā "Twitter" profilā otrdien izteicās Muižniece.

"Tuvākajās dienās noteikti rosināšu noteikt, ka mūsu sportistiem, mūsu komandām šajā situācijā būtu jābūt ierobežojumam startēt citu valstu čempionātos ārpus Eiropas Savienības," sarunā ar Latvijas Radio teica Muižniece.

"Tas ir politisks lēmums, vai mēs gribam, ka mūsu komandas, vienalga, privātās vai citas, piedalītos [ārvalstu čempionātos]. Es nevaru pateikt, vai tā tiešām būs, bet tas, ko es šobrīd redzu kā risinājumu, ir veikt izmaiņas Sporta likumā, nosakot šo ierobežojumu vai pastiprinātu izvērtēšanas kārtību," norādīja ministre.

Jau iepriekš ziņots, ka Somijas komandas Helsinku "Jokerit" fanu klubs aicināja vadību nekavējoties pārtraukt kluba dalību KHL. 

Juris Savickis otrdien sarunā ar Latvijas Radio atteicās komentēt kluba nākotni KHL čempionātā, kā arī izvairījās paust viedokli par Helsinku "Jokerit" fanu kluba vēlmi nekavējoties komandu izslēgt no Krievijas atklātā čempionāta.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu