Makrons martā sāks savu priekšvēlēšanu kampaņu, ziņo avoti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Francijas prezidents Emanuels Makrons 5. martā sāks kampaņu cīņā par pārvēlēšanu prezidenta amatā aprīlī gaidāmajās vēlēšanās, atklājuši trīs avoti Makrona vadītajā partijā.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka Makrons vēlēšanu pirmajā kārtā, kas paredzēta 10.aprīlī, ierindosies pirmajā vietā.

Taču aptaujas arī liecina, ka Makronam uzvara vēlēšanu otrajā kārtā divas nedēļas vēlāk nebūt nav garantēta, jo spēcīgu konkurenci veido labējās partijas.

Pašreiz labējo vēlētāji ir sašķēlušies starp atbalstu Marinai Lepēnai, Valērijai Pekresai un Ērikam Zemūram.

Gaidāms, ka Makrons nākamnedēļ oficiāli paziņos par kandidēšanu uz pārvēlēšanu prezidenta amatā, un viņa kampaņas atklāšanas mītiņš notiks Marseļā.

Makrons, bijušais investīciju baņķieris un sociālistu prezidenta Fransuā Olanda ekonomikas ministrs, nāca pie varas 2017. gadā, solot plašas reformas, lai sapurinātu Francijas ekonomiku.

Viņš samazināja nodokļus un atviegloja nodarbinātības likumus, lai sekmētu ekonomikas izaugsmi, kā arī virzīja uz priekšu reformas valstij piederošajā dzelzceļa kompānijā SNCF, neskatoties uz arodbiedrību pretestību.

Tomēr Makrons arī ticis kritizēts kā bagāto prezidents, un viņa iecere paaugstināt nodokli degvielai izprovocēja "dzelteno vestu" protestus 2018. un 2019.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu