FOTO ⟩ Tuvinieki un kolēģi atvadās no tautā mīlētā virsdiriģenta Edgara Račevska

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Foto: Jānis Škapars

Trešdien, 23. februārī, Torņkalna baznīcā notika atvadīšanās no mūžībā aizgājušā Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku Goda virsdiriģenta Edgara Račevska. Aplūko foto!

Pēc atvadu ceremonijas notika piemiņas dievkalpojums. Mākslinieks tika guldīts Baltezera kapos.

Foto: Atvadīšanās no Edgara Račevska.

Maestro bija vairākkārtējs Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku virsdiriģents, ilggadējs Tukuma un Alūksnes rajonu koru virsdiriģents, dibinājis un vadījis vairākus Latvijā pazīstamus un mākslinieciski augstvērtīgus amatierkorus - "Gaudeamus", "Vanema", "Sonore". Viņš bijis nozīmīgu kultūrvēsturisku pasākumu iniciators - iedibinājis Jāzepa Vītola dziesmu dienu tradīciju Gaujienā. Sākot no 90. gadiem, viņš aktīvi darbojās kompozīcijas laukā, bija Latvijas Komponistu savienības goda biedrs. Račevska darba mūža devums Latvijas kultūrā ir būtisks arī pedagoģiskajā darbībā un profesionālās kora mākslas attīstībā. Vairāk nekā trīsdesmit gadus viņš strādājis Latvijas valsts konservatorijā, tagadējā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Laikā no 1963. gada līdz 1986. gadam bijis Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs.

Jau vēstīts, ka Latvijas kormūzikas leģenda, daudzkārtējs Dziesmu svētku virsdiriģents, maestro Edgars Račevskis devās mūžībā pagājušajā nedēļā, 85 gadu vecumā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu