Divu nedēļu laikā būtiski sarucis izglītības iestāžu skaits, kurās Covid-19 dēļ mācās pilnībā attālināti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Divu nedēļu laikā Latvijā ir būtiski sarucis izglītības iestāžu skaits, kurās Covid-19 dēļ mācības notiek pilnībā attālināti.

Aizvadītajā nedēļā Covid-19 dēļ pilnībā attālināti izglītības process notika 14 izglītības iestādēs, aģentūru LETA informēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta vecākā eksperte Jana Veinberga. Salīdzinoši pirms divām nedēļām Latvijā bija 35 šādas izglītības iestādes.

No 14.februāra līdz 20.februārim pilnībā attālināti mācības notika 11 vispārējās izglītības iestādēs - deviņās pamatskolās un divās vidusskolās. Tāpat attālinātās mācības notika vienā speciālās izglītības iestādē, vienā profesionālās pamata un vidējās izglītības iestādē un vienā profesionālās ievirzes mākslas izglītības iestādē.

Pirmskolas izglītībā Covid-19 dēļ karantīnā devušās vairāk nekā 117 grupas. Pagājušajā nedēļā Latvijā pirmskolas izglītības līmenī saslimšanas ar Covid-19 dēļ karantīna bija noteikta 3,23% no visām bērnudārzu grupām, bet vēl 9% bērnudārzu grupu karantīna bija noteikta daļēji.

Pamatizglītības līmenī attālinātajās mācībās visbiežāk bija nosūtīti Rīgas un Daugavpils skolu 1.-6.klašu skolēni. Pamatizglītības posmā attālināti mācījās 4,26% no visām klasēm, bet vēl 0,6% klašu attālināti mācījās daļa skolēnu.

Savukārt vidējo izglītību attālināti apguva vairāk nekā 15 klases, pamatā - Rīgā. Attālinātās mācības bija noteiktas 2,55% no visām klasēm, un vēl 0,7% gadījumos - daļai no klases.

Attālinātās mācības bija noteiktas arī daļā profesionālās izglītības iestāžu. Visvairāk attālināti profesionālo izglītību vidējās izglītības pakāpē apguva Cēsu novada un Ventspils skolu audzēkņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu