FOTO ⟩ Pie Krievijas vēstniecības Rīgā cilvēki aicina pārtraukt karadarbību Ukrainā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iepretī Krievijas vēstniecībai notiek pikets pret Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā.
Iepretī Krievijas vēstniecībai notiek pikets pret Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Foto: Zane Bitere/LETA

Desmitiem cilvēku ceturtdien pulcējas pie Krievijas vēstniecības Rīgā, nosodot un aicinot pārtraukt tās karaspēka īstenoto uzbrukumu Ukrainai.

Kā novēroja LETA, pie vēstniecības sanākuši apmēram 50-70 cilvēki, taču klātesošie pieļauj, ka lielāks cilvēku skaits varētu pulcēties vakarā, pēc darbalaika beigām.

Klātesošie tur rokās plakātus un karogus, kā arī izkliedz dažādus Krievijas prezidenta rīcību nosodošus un Ukrainu atbalstošus saukļus, piemēram, "Rokas nost no Ukrainas!".

Starp cilvēkiem, kas atnākuši uz akciju, bija arī Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs (AP) un viņa kolēģe deputāte Sandra Kalniete (JV).

Protesta laikā cilvēki saka runas, tiek skandēta ukraiņu mūzika, bet cilvēki no garāmbraucošām automašīnām signalizē ar spēkratu skaņas signāliem.

"Mūžīgais kauns [Krievijas prezidentam Vladimiram] Putinam, kauns Krievijai, lai dzīvo Ukraina! Slava Ukrainai!" izkliedza kāds no akcijas dalībniekiem.

Savukārt pie Ukrainas vēstniecības ap pusdienlaiku pulcējās krietni mazāks skaits cilvēku. Tie aizdedza sveces un nolika ziedus, novēroja LETA.

Tikmēr Valsts policija izplatījusi paziņojumu, kurā raksta, ka, reaģējot uz iedzīvotāju pulcēšanos pie Krievijas vēstniecības, lai paustu nosodījumu Krievijas militārajai agresijai pret Ukrainu, policija ir klātesoša iedzīvotāju pulcēšanās vietā un rūpējas par sabiedrisko kārtību un drošību.

Policija nesoda garāmbraucošos transportlīdzekļu vadītājus par skaņas signāla pielietošanu pie vēstniecības, bet gan preventīvi brīdina, ka tas ir ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un lūdz tos nepārkāpt.

Policija noliedz publiskajā vidē izskanējušo informāciju, ka policija, it kā par to piemēro sodus. Vienai personai protokols noformēts par braukšanu bez iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Policija pilnībā izprotot satraucošo situāciju un nekādā veidā neliekot šķēršļus iedzīvotāju vēlmei paust atbalstu Ukrainai, taču aicina to darīt, nepārkāpjot Latvijas valstī noteiktos likumus.

Kā vēstīts, Putins ceturtdien paziņoja, ka Krievija sāk militāru uzbrukumu Ukrainai.

Īsi pēc tam televīzijas kanāls "Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas pienāk ziņas par sprādzieniem.

CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņoja, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu