Partijas "Saskaņa" līderis nosoda Krievijas rīcību. Sola strādāt kopā ar valdību Ukrainas atbalstam (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.
Partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Opozīcijas partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs izplatījis paziņojumu, kurā pauž nosodījumu Krievijas varai un sola strādāt kopā ar Latvijas valdību, lai atbalstītu Ukrainu.

Paziņojumā presei Urbanovičs atzīst, ka, reaģējot uz Maskavas soli sākt karadarbību Ukrainā, viņš jūt dusmas un izmisumu. "Mūsdienu Krievijas vara ir apzināti izvēlējusies sākt karu Eiropā. Ar ieročiem vērsties pret saviem brāļiem un māsām Ukrainā. Veselais saprāts nav uzvarējis," akcentēja politiķis.

"Šodien es esmu kopā ar Ukrainas tautu. Es ceru, ka tai pietiks spēka aizstāvēt savu zemi un savus cilvēkus. Es sagaidu, ka visa Eiropa vienoti un bez vilcināšanās nostāsies kopā Ukrainas atbalstam," paziņojumā raksta Urbanovičs.

"Saskaņas" līderis pauž cerību, ka Krievijas tauta sapratīs, kāda ir tās atbildība, kā arī to, ka tieši Krievijas tauta apturēs "šo neprātu" un apturēs "kara kurinātājus Maskavā".

Nosodot šo agresiju, Urbanovičs sola partijas atbalstu Eiropas Savienības centieniem atjaunot starptautisko tiesību un normu ievērošanu mūsu kontinentā. Vienlaikus lielākās opozīcijas partijas līderis sola strādāt kopā ar Latvijas valdību, lai atbalstītu Ukrainas valstiskumu un mazinātu civiliedzīvotāju ciešanas.

"Uzņemšos atbildību apgalvot, ka mani partijas biedri ir solidāri ar manu viedokli," piekodināja Urbanovičs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, "Saskaņai" ilgstoši tikusi pārmesta sadarbība ar Krievijā valdošo un Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvēto partiju "Vienotā Krievija". 2017.gadā viens no partijas "Saskaņa" līderiem, pašreizējais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs skaidroja, ka "Saskaņas" līgums ar "Vienoto Krieviju" vairs nav aktuāls un sadarbība vairs nav spēkā.

Kā ziņots, ceturtdienas rītā Krievija sāka militāru uzbrukumu Ukrainai.

Vladimirs Putins ceturtdien teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā.

Īsi pēc tam televīzijas kanāls '"Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas, pienāk ziņas par sprādzieniem. CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņoja, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.

"Valsts robežai uzbrucis Krievijas karaspēks no Krievijas un Baltkrievijas," teikts Ukrainas robežsardzes paziņojumā. Uzbrukums notiek Luhanskas, Sumu, Harkovas, Čerņihivas un Žitomiras apgabalos, kā arī no okupētās Krimas.

Ukrainas vēstnieks ANO Serhijs Kisļica aicinājis Drošības padomi darīt visu, lai apturētu karu pret viņa valsti.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu