Tēva līķis pagalmā un izpostītas ēkas. Viena no pirmajām bombardētajām Ukrainas apkaimēm iedzīvotāju acīm (7)

Foto: ARIS MESSINIS / AFP
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dēls raud pie sava tēva mirstīgajām atliekām, kas atdus starp triecienraķetes vrakiem kādā piecstāvu dzīvojamo māju pagalmā Ukrainas pilsētā Čuhujivā. Šis ir tikai viens no skaudrajiem foto, kas uzņemts Ukrainā, valstij ceturtdien, 24. februārī, mostoties no Krievijas iebrukuma, vēstī ziņu aģentūras AFP reportieri no Ukrainas.

"Es viņam teicu, lai viņš aiziet," 30 gadus vecs vīrietis šņukstēja blakus gruvešiem, starp kuriem ir arī viņa tēva līķis. Netālu no viņa kāda sieviete izkliedza lāstus, skatoties debesīs.

Foto: AFP/SCANPIX
Foto: AFP/SCANPIX
Foto: AFP/SCANPIX

Raķete izveidojusi aptuveni četrus līdz piecus metrus lielu krāteri zemē starp divām izpostītām piecstāvu daudzdzīvokļu ēkām. Ugunsdzēsēji vēl ilgi pēc tam cīnījušies, lai nodzēstu liesmu paliekas.

Vairākas citas ēkas uz ielas tika nopietni sabojātas - trieciena rezultātā izsisti logi un pat kāds durvju rāmis, kā novēroja žurnālisti.

Foto: AFP/SCANPIX
Foto: AFP/SCANPIX

Ziņas par postījumiem Čuhujivā bija vienas no pirmajām pēc tam, kad Krievija agrā ceturtdienas rītā sāka iebrukumu Ukrainā, un vairākās vietās visā valstī bija dzirdami sprādzieni.

Netālu no sērojošā dēla pie tēva mirstīgajām atliekām, 67 gadus vecais Sergejs mēģināja izmantot galda kāju, lai aizsprostotu savu izsisto logu. Šī metode neesot izdevusies.

Foto: AFP / Scanpix

Vīrietis sprādzienā guvis nenozīmīgas traumas un pats reportieriem apgalvojis, ka viss esot kārtībā.

"Es šeit palikšu, mana meita atrodas Kijevā, un viņa tāpat darīs," viņš sacīja AFP.

Pēc Sergeja domām, raķete mērķēta uz tuvējo militāro lidlauku, kas atrodas netālu no Harkovas un tikai aptuveni 40 kilometrus no robežas ar Krieviju.

"Tas bija viens no Putina minētajiem mērķiem, es pat neesmu pārsteigts," viņš sacīja, atsakoties nosaukt savu uzvārdu. "Bet mēs te paliksim."

Biezi melni dūmi plūda no lidlauka puses, kas ir viena no stratēģiski svarīgākajām vietām visā valstī, ko Maskavas militārie spēki gribēja sagraut.

Foto: AFP/SCANPIX

Policists žurnālistiem vēl rīta agrumā sacīja, ka bombardēšanas upuru skaits joprojām tiek lēsts, nesniedzot sīkāku informāciju.

Netālu pusaudze Anastasija satvēra savu pelēko kaķi, skatoties, kā viņas vectēvs ratiņkrēslā tiek iekrauts mikroautobusā un gaidīja, lai viņus steigšus aizvestu uz tuvējo ciematu.

"Mēs dosimies uz blakus ciematu. Ceram, ka mūs tur pasargās no kara briesmām," viņa sacīja.

Ukrainas militārpersonas un kravas automašīnas siroja ap pilsētu, valdībai Kijevā uzstājot, ka tās spēki darīs visu iespējamo, lai aizsargātu Ukrainu.

Aptuveni 300 kilometrus uz dienvidiem galvenajā ostas pilsētā Mariupolē, kas atrodas netālu no frontes līnijas, kur Krievijas atbalstītie separātisti cīnās pret Ukrainu, varasiestādes steidzās evakuēt civiliedzīvotājus, kamēr notiek kaujas.

Vietējā amatpersona Aleksijs Babčenko sacīja, ka viņi sākuši pārvietot cilvēkus no diviem rajoniem uz tuvāko dzelzceļa staciju, taču vardarbība tur bijusi jau eskalējusies. "Tas jau atradās smagās artilērijas pakļautībā," viņš sacīja aģentūrai AFP.

Humānās palīdzības organizācijas "Proliska" vadītājs Jevgēņijs Kaplins sacīja, ka uzbrukumi notiek visā frontes līnijā, kas atdalīja Ukrainas spēkus no anklāva, ko turēja Krievijas atbalstītie nemiernieki.

Taču sliktie sakari kavējot informācijas sniegšanu par upuriem. "Ofensīva notiek visā demarkācijas līnijā Luganskas un Doņeckas apgabalos," viņš sacīja.

"Kaujas notiek visur. Pagaidām nevaram saņemt pilnīgu informāciju par cietušajiem, jo ​​šajā jomā nav komunikācijas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu