Lielbritānija noteikusi jaunas sankcijas pret Krieviju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons. Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons ceturtdien, 24. februārī, paziņoja par jaunām sankcijām pret Krieviju. Tiks ierobežotas summas, ko Krievijas pilsoņi var noguldīt Lielbritānijas bankās, kā arī tiks iesaldēti līdzekļi vēl 100 juridiskām un fiziskām personām.

Visām lielākajām Krievijas bankām, tostarp VTB tiks iesaldēti aktīvi un tās tiks izslēgtas no Apvienotās Karalistes finanšu sistēmas. Tādējādi tām tiks liegta piekļuve sterliņu mārciņām un maksājumu klīringam.

Krievijas lidsabiedrībai "Aeroflot" tiks aizliegts veikt lidojumus Lielbritānijas gaisa telpā un tiks piemērota stingrāka eksporta kontrole tehnoloģijām, kas tiek pārdotas Krievijai.

Krievijas uzņēmumiem un valstij tiks aizliegts piesaistīt finansējumu vai aizņemties naudu Apvienotās Karalistes tirgos un tiks apturētas divējāda lietojuma eksporta licences, kas attiecas uz lietām, kuras var izmantot militāriem mērķiem, paziņoja premjers.

Lielbritānija tuvāko dienu laikā arī pārtrauks augsto tehnoloģiju preču un naftas pārstrādes iekārtu eksportu uz Krieviju.

Džonsons paziņoja, ka Lielbritānijai ir nodoms kopā ar sabiedrotajiem panākt arī Krievijas atslēgšanu no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT, bet tas nav tik vienkārši.

Līdzīgas sankcijas tiks piemērotas Baltkrievijai, paziņoja Džonsons.

"Oligarhiem Londonā nebūs kur paslēpties," uzsvēra britu premjers.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu