"Tas viss notiek - šausmīgi." Latvijas iedzīvotāji pauž satraukumu par situāciju Ukrainā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pie Krievijas vēstniecības pulcējas cilvēki, protestējot pret iebrukumu Ukrainā
Pie Krievijas vēstniecības pulcējas cilvēki, protestējot pret iebrukumu Ukrainā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Daudzi "ReTV" Ziņu dienesta aptaujātie iedzīvotāji visos valsts reģionos ir pauž satraukumu par situāciju Ukrainā. Bēdas, drūmums, skumjas un arī dusmas - tādas izjūtas valdīja "ReTV" aptaujātajiem iedzīvotājiem visos valsts reģionos.

"Es, protams, nosodu visu to. Man šermuļi metās pār kauliem klausoties. No rīta darbā pamodāmies, ieslēdzām televizoru un viss tas notiek - šausmīgi," stāsta Naukšēnu iedzīvotāja Inga.

Ukrainas pilsonis Vitja jau 45 gadus dzīvo Latvijā, taču viņu šī situācija skar personīgi. Lai gan atrodas citā valstī - Ukrainā dzīvo viņa bērni. "Nu ko, Putins? Viņu arī drīz nogalinās. Ukraina kādreiz bija brīva, maizes bija atliku likām, bet - kas tagad? Nekā nav. Putins saņems pēc nopelniem. Visa pasaule šobrīd pret viņu."

Foto: Pie Krievijas vēstniecības pulcējās cilvēki, protestējot pret iebrukumu Ukrainā

Šoks, neziņa un bailes - tādas izjūtas ir arī Rīgas domes darbiniekam Jānim Vaivodam, kura mamma dzimusi un augusi Ukrainā, kur šobrīd atrodas arī draugi, radi un paziņas: "Ir satraukums par tiem radiniekiem, kas tur ir uz vietas. Pats sāpīgākais lasot, ka viens no tiem pirmajiem objektiem, kas tika bombardēts, ir netālu no tās pilsētas, kur ir izaugusi mana māte."

Daudzi citi "ReTV" aptaujātie iedzīvotāji nevēlējās runāt kamerā - esot rūgts kamols kaklā, nevar parunāt. Tāpat daudzi nevēlas runāt par to, jo izjūt bailes, varbūt nedaudz māņticīgi - runājot par šīm bailēm, nevēlas piesaukt nelaimi.

 
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu