Starptautiskais Valūtas fonds un Pasaules Banka brīdina par riskiem globālajā ekonomikā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pasaules Bankas (PB) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāji ceturtdien paziņoja, ka ir gatavi palīdzēt Ukrainai, vienlaikus brīdinot, ka Krievijas iebrukums nelabvēlīgi ietekmēs globālās ekonomikas atlabšanu.

SVF izpilddirektore Kristalina Georgijeva sacīja, ka ir ārkārtīgi noraizējusies par militārā uzbrukuma ietekmi uz Ukrainas tautu, un ierakstā savā tvitera kontā brīdināja, ka šis konflikts rada būtiskus ekonomiskos riskus reģionam un pasaulei.

SVF turpina novērtēt ekonomisko ietekmi, taču "būs gatavs atbalstīt mūsu dalībvalstis atbilstoši nepieciešamībai," norādīja Georgijeva.

Fonds šobrīd stādā pie palīdzības sniegšanas Ukrainai 2,2 miljardu ASV dolāru apmērā aizdevumu programmas ietvaros, kas noslēgsies jūnijā.

Georgijeva uzsvēra, ka SVF var nodrošināt palīdzību arī citām valstīm, kuras varētu negatīvi ietekmēt šī konflikta sekas.

Tikmēr PB prezidents Deivids Malpass tviterī rakstīja, ka viņu "dziļi sarūgtinājuši un satraukuši postošie notikumi Ukrainā, kas radīs tālejošas ekonomiskās un sociālās sekas."

Viņš sacīja, ka PB gatavo vērienīgu atbalstu, lai palīdzētu Ukrainas iedzīvotājiem un reģionam, kas ietvers arī tūlītēju atbalstu valsts budžetam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu