Arī "Elvi" un "top!" veikali pārtrauc Krievijā ražotu preču tirdzniecību (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iepirkšanās. Ilustratīvs attēls.
Iepirkšanās. Ilustratīvs attēls. Foto: Akhenaton Images/Shutterstock

Nosodot Krievijas sākto karu pret Ukrainu, arī "Elvi" un "top!" veikalu tīkli, tāpat kā "Rimi" un "Maxima", pārtrauc Krievijā ražotu preču tirdzniecību, informēja uzņēmumu pārstāvji.

SIA "Elvi Latvija" pārstāve Vineta Grigane-Drande aģentūrai LETA norādīja, ka, sekojot līdzi šī brīža notikumiem Ukrainā, veikala vadība ir nolēmusi pārtraukt Krievijā ražotu preču tirdzniecību.

Pēc viņas teiktā, Krievijā ražotajās preces veido nelielu daļu no "Elvi" veikalos pieejamā sortimenta, kā arī tām ir pieejamas citu ražotāju alternatīvas.

Kompānijā arī pavēstīja, ka mazumtirdzniecības veikalu "Elvi" tīkls pārtrauc Krievijā ražotu produktu iepirkšanu. Taču, lai nevairotu pārtikas atkritumu daudzumu, veikalos tiks iztirgoti tur jau esošie produkti, bet netiks veikti jaunu preču iepirkumi.

"Atbalstot ekonomiskās sankcijas pret Krievijas valdošo eliti, pārtraucam šajā valstī ražotu produktu iepirkšanu," pauž SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Vienlaikus viņa norāda, ka šobrīd netiek apsvērta tādu Latvijas uzņēmumu produkcijas bloķēšana, kuru kapitālā ir investīcijas no Krievijas.

"Mēs apzināmies - atvērtas ekonomikas apstākļos Krievijas uzņēmēji ir investējuši savu kapitālu arī daudzos Latvijā esošos pārtikas ražošanas uzņēmumos, kas darbojas mūsu zemē, maksā nodokļus Latvijai un rada darbavietas Latvijas iedzīvotājiem. Šobrīd netiek apsvērta šādu uzņēmumu produkcijas bloķēšana - ir ļoti svarīgi saglabāt mūsu iedzīvotāju ekonomisko stabilitāti, un "Elvi" turpinās tirgot visas Latvijā ražotās preces," pauž Vārtukapteine.

Arī veikalus "top!" pārstāvošā uzņēmuma SIA "Iepirkumu grupa" mārketinga direktore Ilze Priedīte aģentūrai LETA sacīja, ka "top!" veikalos netiks pārdota Krievijā ražotā produkcija, un ņemot vērā Baltkrievijas iesaisti Krievijas sāktajā karā pret Ukrainu, arī Baltkrievijā ražotā produkcija veikalos netiks pārdota.

Pēc viņas sacītā, Krievijas un Baltkrievijas produkcija veido apmēram 3% no kopējā "top!" veikalos pieejamā sortimenta un šobrīd tiek meklētas alternatīvas šīm precēm.

Vienlaikus, lai atbalstītu Ukrainu, uzņēmums apsver Ukrainā ražotās produkcijas stiprināšanu veikalos, piebilda Priedīte.

Savukārt uzņēmumu apvienības SIA "Latvian Retail Management", kas pārstāv mazumtirdzniecības veikalu tīklus "Citro" un "Eldo", valdes priekšsēdētājs Imants Kelmers aģentūrai LETA minēja, ka ir sāktas pārrunas par Krievijas un Baltkrievijas ražotās produkcijas iepirkumu apturēšanu.

Viņš norāda, ka vairāki partneri ir pieņēmuši lēmumu par atteikšanos no Krievijas un Baltkrievijas ražojumu iepirkuma, savukārt pārējie ir procesā uz Krievijā un Baltkrievijā ražotu preču iepirkuma pārtraukšanu.

"Citro" un "Eldo" tīkla sortimentā Krievijas un Baltkrievijas ražojumu īpatsvars ir neliels, un to izņemšana no sortimenta būtisku ietekmi neradīs, piebilda Kelmers.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 24.februārī, solidarizējoties ar Ukrainu un krasi iestājoties pret militāro agresiju, ko Krievija izvērsusi Ukrainā, mazumtirgotājs "Rimi Baltic" paziņoja, ka pārtrauc Krievijā un Baltkrievijā ražotu preču tirdzniecību, kā arī mazumtirgotājs "Maxima Latvija" paziņoja, ka kompānija ir apturējusi Krievijā un Baltkrievijā ražoto produktu iepirkumu un pieņēmusi lēmumu izņemt šīs preces no veikalu sortimenta.

Kompānija "Elvi Latvija" reģistrēta 2010.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 2820 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas kapitālā 50% pieder Imantam Rendeniekam un pa 25% - SIA "Realto Capital" un SIA "Vita mārkets". "Elvi Latvija" ir mazumtirdzniecības zīmola "Elvi" īpašnieks un franšīzes devējs, bet paši veikali pieder citām kompānijām.

Savukārt ar preču zīmi "top!" Latvijā darbojas 201 pārtikas veikals, kas pieder 12 vietējiem uzņēmumiem - SIA "Firma Madara 89", AS "LPB", SIA "Dekšņi", SIA "Mārksmens", SIA "Madara 93", AS "Roga-Agro", SIA "G.A.L.", SIA "Ogres Prestižs", SIA "Pārtikas veikalu grupa", SIA "SP", SIA "Palmas-S" un SIA "LM Jūrmala".

"Latvian Retail Management" veido vietējā kapitāla mazumtirdzniecības uzņēmumu tīkli AS "Diāna", SIA "Gabriēla", SIA "Lekon" un SIA "AA&CO". Uzņēmumu apvienība pārstāv "Citro" un "Eldo" zīmola veikalu tīklu ar vairāk nekā 80 tirdzniecības vietām visā Latvijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu