Eirolīga lemj neaizvadīt spēles Krievijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eirolīgas oficiālā bumba.
Eirolīgas oficiālā bumba. Foto: SIPA/Scanpix

ULEB Eirolīga basketbolā lēmusi neaizvadīt spēles Krievijā, ziņo turnīra rīkotāji.

Visu 18 komandu sanāksmē piektdien tika nolemts, ka mači ar Krievijas komandu dalību norisināsies valstīs ārpus Krievijas.

Tāpat pieņemts lēmums, ka svētdien Maskavā nevarēs norisināties vietējās CSKA komandas spēle ar Spānijas klubu "Barcelona" vienību.

Lēmums par spēļu neaizvadīšanu pieņemts, sargājot visu komandu tiesības sacensties un norobežojoties no jebkādām politiskām darbībām. Šis lēmums, visticamāk, attieksies arī uz ULEB Eirokausa turnīru.

Tikmēr basketbola apskatnieks Donāts Urbons tviterī raksta, ka Kauņas "Žalgiris" ģenerālmenedžeris Pauļus Motiejūns rosināja boikotēt atlikušās spēles ar Krievijas klubiem, taču pārējās komandas neatbalstīja šādu soli.

"Kā jau teicām vakar, mūsu vērtības nemainās - mēs nevēlamies spēlēt ar komandām no valstīm, kas pielieto militāru agresiju," klubs citē Motiejūna teikto.

Motiejūns arī stāsta, ka klubs ir gatavs samierināties ar tehniskajiem zaudējumiem, bet ne naudas sodu, kas ir no 100 000 līdz 200 000 eiro par katru neaizvadīto maču, kā arī iespējamo diskvalifikāciju, kuras termiņš šādos gadījumos ir viens līdz trīs gadi. Klubs turpināšot sarunas ar Eirolīgu, lai panāktu vienošanos.

Krieviju ULEB Eirolīgā pārstāv Sanktpēterburgas "Zeņit", Maskavas CSKA un Kazaņas "Unics" komandas, kas turnīra tabulā ir no piektās līdz septītajai vietai jeb "play-off" zonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu