Gruzijas basketbolists Šengelija pametis Eirolīgas klubu Maskavas CSKA

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tornike Šengelija
Tornike Šengelija Foto: FIBA.com

Gruzijas basketbolists Tornike Šengelija pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ir pametis Eirolīgas klubu Maskavas CSKA, sestdien ziņo tīmekļa vietne "basketnews.com".

Šengelija ir paziņojis, ka pamet CSKA, protestējot pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā, vēsta Gruzijas tīmekļa vietne "Commersant.ge".

"Šis lēmums ir protests pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, un es nedomāju turpināt spēlēt Krievijas armijas klubā," viņš paziņoja telefonintervijā Gruzijas masu medijam "Commersant.ge".

Šengelija arī paziņoja, ka kopā ar ģimeni dosies uz Spāniju.

Gruzijas izlases kapteinis pēc sešu gadu spēlēšanas Vitorijas "Bitci Baskonia" rindās, ko tagad pārstāv Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs, 2020.gadā noslēdza trīs gadu līgumu ar CSKA.

Līguma parakstīšanu asi kritizēja Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili, norādot, ka šis solis ir "nožēlojams un nepieņemams", tomēr basketbola jomas pārstāvji viņu atbalstīja.

30 gadus vecais spēlētājs šosezon 15 Eirolīgas spēlēs ir guvis vidēji 12,7 punktus mačā, izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas, 2,5 rezultatīvi piespēlējis un sakrājis efektivitātes koeficientu 14,1.

Piektdien Šengelija atjaunināja savu "Facebook" lapu, atbalstot Ukrainu.

"Lūdzu par Ukrainu. Esiet stipri," viņš rakstīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu