Arī "Ventspils" sasniedz Latvijas kausa basketbolā finālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Ausējs.
Artūrs Ausējs. Foto: https://www.facebook.com/bcventspils

"Ventspils" basketbolisti sestdien Ogrē "Užavas" Latvijas kausa pusfinālā gan atzina mājinieku pārsvaru, taču divu spēļu summā izcīnīja panākumu un finālā tiksies "VEF Rīga".

"Ventspils" izbraukumā gan zaudēja "Ogrei" ar 85:86 (24:21, 17:23, 21:27, 23:15), taču divu spēļu summā bija pārāka ar 170:164.

Mājiniekiem Prentiss Niksons sakrāja 22 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles. Pa 15 punktiem guva Rinalds Sirsniņš, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles, un Kristaps Dārgais, kurš pievienoja arī sešas atlēkušās bumbas.

Ventspilniekiem Linards Jaunzems sakrāja 21 punktu un septiņas atlēkušās bumbas, 18 punkti tika Artūram Ausējam, 17 punkti - Kristapam Medisam un 13 punkti Lerijam Tomasam.

"VEF Rīga" finālā iekļuva jau pirms mēneša, kad divu spēļu summā ar 193:130 pārspēja "Latvijas Universitāti".

Fināls notiks 7. martā.

Pērn pēc 26 gadu pārtraukuma tika atjaunota Latvijas kausa izcīņa basketbolā, kas gan rudenī Covid-19 dēļ tika pārtraukta un vēlāk neatsākās. Šogad turnīram pieteicās 21 komanda no trim līgām. Pirmajā kārtā piedalījās četras komandas, bet "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienības savā starpā tiekas ceturtajā kārtā.

Finālspēle paredzēta februārī.

Pēdējo reizi Latvijas kauss basketbolā tika izcīnīts 1994. gadā, kad trofeju ieguva SWH/"Brocēni", divu spēļu summā pieveicot "Bonus".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu