Mums pasaulē vēl ir draugi, un tāda ir Ķīna, norāda Krievijas ĀM

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vitalii Vodolazskyi/Shutterstock

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova svētdien, 27. februārī, paziņoja, ka Krievijai pasaulē vēl ir draugi, un tāda ir Ķīna.

"Protams, ir. Paskatieties uz pasaules gigantu reakciju. To, kuri neuzdod sevi par gigantiem, bet ir īsti giganti. Piemēram, Ķīna. Jūs taču redzat šo reakciju,"

telekanālā "Rossija-1" sacīja Zaharova, atbildot uz jautājumu, vai Krievijai vēl ir draugi.

Jau vēstīts, ka Ķīna ceturtdien, kad sākās iebrukums Ukrainā, paziņoja Krievijai, ka "izprot tās pamatotās bažas drošības jautājumos" saistībā ar Ukrainu.

Kā Ķīnas ārlietu ministrs Vans Ji izteicies telefonsarunā ar savu Krievijas kolēģi Sergeju Lavrovu, lai gan Pekina "allaž respektējusi visu valstu suverenitāti un teritoriālo integritāti, (..) tā tomēr saprot, ka Ukrainas jautājumam ir sava sarežģīta un unikāla vēsture", informēja Ķīnas Ārlietu ministrija.

Piektdien Ķīna atturējās balsojumā par ANO Drošības padomes rezolūciju, kuras nolūks bija nosodīt Krievijas uzbrukumu Ukrainai. Rezolūcija netika pieņemta, jo Krievija noteica veto.

Savukārt svētdien Ķīna atturējās Drošības padomes balsojumā, kurā tika nolemts sasaukt ANO Ģenerālās asamblejas sesiju, lai apspriestu Krievijas agresiju. Sesija notiks pirmdien.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu