Tiek vākti paraksti par Latvijas sporta organizāciju nepiedalīšanos Krievijas un Baltkrievijas sporta pasākumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Zane Bitere/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par liegumu Latvijas sporta organizācijām piedalīties sporta pasākumos Krievijā un Baltkrievijā, kā arī sacīkstēs ar šo valstu pārstāvju dalību.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Matīss Ribinskis. Viņš uzsvēra, ka Krievija sadarbībā ar Baltkrieviju veic iebrukumu Ukrainā. Tāpēc Latvijas pienākums un cieņa gan pret Ukrainu, gan pret savu valstiskumu būtu noteikt ierobežojumus Latvijā reģistrētām sporta organizācijām, klubiem un biedrībām piedalīties šo agresoru valstu rīkotajās sporta sacensībās un sacensībās ar šo valstu pārstāvju līdzdalību.

Idejas autora ieskatā likumdošanas līmenī ir jānosaka, ka visiem sporta klubiem, organizācijām un biedrībām, kas ir reģistrētas Latvijā, ir aizliegts piedalīties jebkādās Krievijas un Baltkrievijas vai šajās valstīs reģistrēto organizāciju rīkotās sacensībās, kā arī sacensībās ar šo valstu pārstāvju piedalīšanos.

"Tas būs skaidrs signāls no Latvijas valsts un sabiedrības, ka mēs nekādi nesadarbojamies ar agresoru valstīm, kas savu melu propagandu izvērš arī caur sporta organizācijām," paud Ribinskis.

Līdz ar iebrukumu Ukrainā Krievija zaudējusi iespējas rīkot arvien vairāk starptautisku sporta pasākumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu