"Šis brīdis pieprasa stingru pozīciju." "Prāta vētra" nāk klajā ar paziņojumu, kurā nosoda Putina agresiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Prāta vētra"
"Prāta vētra" Foto: Mārtiņš Cīrulis

Pēc tam, kad Baiba Sipeniece-Gavare 26. februārī protesta akcijā pie Krievijas vēstniecības asi nosodīja Krievijā koncertējošos latviešu māksliniekus, Intars Busulis un grupas "Prāta vētra" solists Renārs Kaupers paziņoja, ka nav jāmeklē vainīgie un ka jūtas apjukuši. Nu grupa "Prāta vētra" skaidro, ka kategoriski  nosoda kara noziedznieka Putina agresiju Ukrainā.

Grupas oficiālajā "Instagram" kontā tika publicēts ziņojums, kurā grupa nosoda Putina noziedzīgo darbību Ukrainā. 

"Mīļe draugi, grupas "Prāta Vētra" uzticamie klausītāji! Mēs vienmēr esam centušies būt apolitiski, taču šis brīdis pieprasa stingru pozīciju. Mēs viennozīmigi nosodām Kremļa agresiju un iestājamies par Ukrainas brīvību un suverenitāti.

Apbrīnojam ukraiņu drosmi un pašaizliedzību aizstāvot savu zemi un ļoti līdzpārdzīvojam par visu ukraiņu tautu.

Tāpat mēs pārdzīvojam arī par tiem draugiem un "Prāta vētras" faniem no Krievijas, kuri mums raksta, ka izjūt dziļu kaunu un izmisumu par notiekošo, un ka viens agresīvs diktators var nostādīt visu tautu un Krievijas nākotni neapskaužamā situacijā. Mēs esam, kopā arī ar jums. Gribam atkārtoti uzsvērt, ka visi iecerētie pavasara koncerti Krievijā ir atcelti. Arī jebkādi nākotnes plāni kara situācijā ir vienkārši neapspriežami.

Nezaudējot ticību, ka gaisma ņems uzvaru pār tumsu, jūsu "Prāta Vētra"," vēstīts paziņojumā. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BrainStorm / Prāta Vētra (@brainstormofficial)

Atgādinām, ka drīz pēc Baibas-Sipenieces Gavares izteikumiem Renārs Kaupers emocionālā video vērsās pie saviem sekotājiem.

"Sirds ir pilna. Tikko zvanīja mūsu menedžere Aija. Teica, ka esot sākušās publiskas raganu medības. Baiba Sipeniece-Gavare gandrīz vaino "Prāta vētru" un Intaru Busuli šajā briesmīgajā karā, kurš notiek Ukrainā," emocijās dalījās Renārs Kaupers.

Kaupers dalījās pārdomās par kultūras politisko nozīmi: "Arī par to, ka tikko piedalījāmies Ukrainas atbalsta koncertā, pie Kongresu nama. Man ir daudz jautājumu. Vai tiešām kāds ir privatizējis iespēju izteikt līdzjūtību un atbalstu cilvēkiem, kuri nonākuši nelaimē? Vai to nevar darīt ikviens, kurš to vēlas darīt? Vai tiešām sports, kultūra un māksla vairs nav tās jomas, kuras var veicināt draudzību tautu un cilvēku starpā?"

"Mēs visus šos gadus esam braukuši koncertēt gan uz Krieviju, gan uz Ukrainu. Vienmēr esam domājuši, ka tas ir kaut kas labs. Domāju, kādēļ tas netika pateikts personīgi kādam no mums. Baiba, mēs esam labi pazīstami. Pavisam nesen satikāmies veikalā. Mums bija jauka un mīļa saruna, bet tu ne reizi nepieminēji šo faktu, par kuru tik skaļi runā," stāstīja grupas "Prāta vētra" solists.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu