SOK aicina citas starptautiskās sporta federācijas liegt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem dalību sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tomass Bahs
Tomass Bahs Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) valde aicina starptautiskās sporta veidus federācijas neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās, teikts SOK paziņojumā.

Tāpat olimpiskā komiteja norāda, ka karadarbība izveidojusi netaisnīgu situāciju, kurā Krievijas un Baltkrievijas sportisti var piedalīties sacensībās, bet lielai daļai Ukrainas atlētu tas ir liegts, jo viņu valsts piedzīvojusi uzbrukumu.

"Lai pasargātu starptautisko sporta sacensību integritāti un dalībnieku drošību, SOK valde iesaka federācijām neielūgt un neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem un personālam piedalīties starptautiskās sacensībās," teikts paziņojumā.

Situācijā, ja šādu soli nevar spert laika trūkuma vai juridisku iemeslu dēļ, sporta federācijām un organizatoriem jānodrošina, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti nestartē zem savu valstu karogiem. Šādās situācijās sportisti var piedalīties tikai kā neitrāli atlēti no neitrālām komandām, bet jebkāda veida nacionālie simboli, krāsa, karogi un himnas nedrīkst tikt izmantoti.

Tāpat SOK lēmusi atņemt Olimpisko ordeni Krievijas valdībai pietuvinātām personām, kuru vidū ir Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Krievijas vicepremjers Dmitrijs Černišenko un prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Dmitrijs Kozaks.

Olimpiskais pamiers sākās septiņas dienas pirms 2022.gada olimpisko spēļu atklāšanas un turpinās līdz paralimpisko spēļu beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu