Latvijas paraolimpiskajā delegācijā pēc ierašanās Pekinā konstatēts Covid-19 gadījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas ratiņkērlinga izlasē pēc ierašanās ziemas paralimpisko spēļu mājvietā Pekinā konstatēts viens Covid-19 gadījums un divi no spēlētājiem atzīti par kontaktpersonām, vēsta Latvijas Paraolimpiskā komiteja (LPK).

Pozitīvs Covid-19 tests bija Aleksandram Dimbovskim, bet vēl divi no spēlētājiem - Agris Lasmans un Sergejs Djačenko - nonākuši kontaktpersonas statusā. Komandas iespējas piedalīties sacensībās tas pašlaik neietekmē.

Ņemot vērā slimības asimptomātisko gaitu, spēlētājs jūtas labi un atrodas izolācijā tam speciāli paredzētā viesnīcā līdz brīdim, kad divi Covid-19 testēšanas rezultāti ar vismaz 24 stundu starpību būs bijuši negatīvi.

Lasmans un Djačenko atzīti par kontaktpersonām un dzīvo paraolimpiskajā ciematā, taču atrodas atsevišķi no komandas.

Latvijas paraolimpiskās izlases delegācijas vadītāja Zane Skujiņa informē, ka pozitīvais Covid-19 gadījums atklāts pēc lidostā veiktajiem testiem, tādēļ reakcija no spēļu organizatoriem un arī LPK bijusi tūlītēja - tas arī pasargājis pārējos komandas dalībniekus no nokļūšanas kontaktpersonu sarakstā.

Latvijas ratiņkērlinga izlase uz Pekinas paraolimpiskajām spēlēm devās svētdien.

Ziemas paraolimpiskās spēles Pekinā notiks no 4.marta līdz 13.martam. Plānots, ka tajās sacentīsies 600 sportisti no 50 pasaules valstīm, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits ziemas paraolimpiskajās spēlēs.

Latvija ziemas paraolimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēta otro reizi valsts vēsturē pēc 28 gadu pārtraukuma. 1994.gadā Lillehammerē Latviju distanču slēpošanā pārstāvēja Aldis Šūpulnieks.

Pekinas paraolimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs ratiņkērlinga izlase astoņu cilvēku sastāvā. Tajā būs pieci sportisti - Dimbovskis, Djačenko, Lasmans, Ojārs Briedis un Poļina Rožkova -, divi treneri un fizioterapeits.

Pekinas paraolimpisko spēļu programmā iekļauti seši sporta veidi - kalnu slēpošana, biatlons, distanču slēpošana, parahokejs, snovbords un ratiņkērlings.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu