Pēc smagas slimības miris bijušais Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Caune

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ziedonis Caune.
Ziedonis Caune. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šovakar 66 gadu vecumā pēc smagas slimības miris bijušais Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune, apstiprināja Jelgavas novada Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Enija Kreicberga-Kapša.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Caune dzimis 1956.gada 10.janvārī Aucē. Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā 1984.gadā viņš ieguvis agronoma izglītību, savukārt 2006.gadā - sociālo zinātņu maģistra grādu.

Caune bijis valdes priekšsēdētājs paju sabiedrībā "Rosme", taču kopš 1994.gada viņa profesionālā dzīve bija saistīta ar darbu pašvaldību. Viņš vairākus gadus vadīja Jelgavas novada Vircavas pagastu.

2001.gadā Cauni ievēlēja par Jelgavas rajona padomes priekšsēdētāja vietnieku, savukārt no 2009.gada jūnija līdz pat šī gada janvārim viņš ieņēma Jelgavas novada domes priekšsēdētāja amatu.

Pēc nesaskaņām ar domes opozīciju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārmetumiem par nelikumībām pašvaldības darbā, pagājušā gada beigās Caune paziņoja par atkāpšanos no amata. Šī gada janvārī domes sēdē, viņam neesot klāt, Cauni no domes priekšsēdētāja amata atbrīvoja.

Caune bija Latvijas Zemnieku savienības biedrs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu