Latvijas PEFC pārstāvji vēršas starptautiski ar lūgumu neiepirkt koksni no Krievijas un Baltkrievijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: G.Evgenij/Shutterstock

Meža sertifikācijas novērtēšanas programmas Pasaulē (PEFC) Latvijas Padome lūdz Starptautiskās PEFC valdei publiski paziņot, ka jebkura koksne, kas nāk no Krievijas un Baltkrievijas, nedrīkst nonākt pasaules tirgos. Tāpat biedrība lūdz novērtēt iespējas izslēgt šīs valstis no PEFC alianses, portālam "Apollo" pavēstīja PEFC pārstāvji.

Ņemot vērā Krievijas iebrukumu Ukrainā, PEFC Latvijas Padome mudina Starptautiskā PEFC valdi ātri izsludināt paziņojumu visām iesaistītajām pusēm - nacionālajiem pārstāvjiem, sertifikātu turētājiem, sertifikācijas organizācijām, ka visa Krievijas un Baltkrievijas koksne un sertificētie materiāli, tostarp materiāli no jebkuriem sertificētiem avotiem, atzīstami par konfliktu koksni, tāpēc tie nedrīkst nonākt pasaules tirgū! Šobrīd šādu lūgumu ir izsūtījuši Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas PEFC pārstāvji.

"Pasaules tirgū nedrīkst nonākt neviens kubikmetrs koksnes un tās materiālu no agresoru valstīm, Krievijas un Baltkrievijas, lai ienākumus izmantotu kā līdzekļus kara atbalstam neatkarīgā Ukrainas valstī!" biedrības lūgumu komentē tās valdes loceklis Mārtiņš Ailts.

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) jeb Meža sertifikācijas sistēmu novērtēšanas programma ir starptautiska, nevalstiska, neatkarīga bezpeļņas organizācija, kas veicina ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu. Tā darbojas kopš 1999. gada un meža sertifikācijā piesaista neatkarīgus trešās puses auditorus.

Biedrība "PEFC Latvijas Padome" kopš 1999. gada ir Starptautiskās PEFC organizācijas pārstāvis Latvijā, kas izstrādā starptautiskām prasībām atbilstošu PEFC Latvijas shēmas dokumentāciju un veic tās uzturēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu