Agate Muceniece: Es sevi uzskatu par planētas pilsoni un esmu pret jebkāda veida karu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Agate Muceniece
Agate Muceniece Foto: Instagram/agataagata

Krievijā dzīvojošā aktrise Agate Muceniece vērsusies pie saviem "Instagram" sekotājiem ar lūgumu nevairot savstarpējo naidu.

1. martā Agate Muceniece svinēja dzimšanas dienu un nolēma vietnes "Instagram" stāstiņos paskaidrot, kāpēc nepublicēs saturu, kas saistīts ar Krievijas noziedzīgo iebrukumu Ukrainā.

"Es neesmu politiķe. Es ar tādām lietām vispār nenodarbojos. Es savos sirds dziļumos esmu kopā ar jums, un man ir grūti visas šīs dienas, tāpēc es neesmu tik aktīva sociālajos tīklos. Bet šodien man ir dzimšanas diena, un es nolēmu, ka, iespējams, šī ir pēdējā normālā dzimšanas diena, kurā es varu dzīvot tā, kā vēlos un esmu radusi. 

Pats galvenais, ko šobrīd vajadzētu atcerēties - mūsu, mākslinieku, uzdevums ir saliedēt tautu. Es esmu Latvijas pilsone, mana vecmamma ir dzimusi Baltkrievijā, vectēvs ir no Moldovas, es dzīvoju Krievijā jau vairāk nekā desmit gadus.

Es sevi uzskatu par planētas pilsoni un esmu pret jebkāda veida karu.

Mums šobrīd ir jācenšas vairot mīlestību. Jūs man prasāt - kāpēc tu neko nedari? Es daru, es lūdzos. Tas, manuprāt, ir vienīgais, ko var darīt, lai pasaulē būtu miers. Jums jāsaprot, ka jūs vairojat naidu savā starpā. Tikai caur to, ka cilvēki vairo naidu savā starpā, rodas patiess ienaids. Tā ir pati lielākā kļūda, ko mēs visi kopīgi šobrīd pieļaujam. Beidziet nolādēt viens otru! Parastie miermīlīgie iedzīvotāji ne pie kā nav vainīgi. Neviens no mums nav vainīgs pie šīm šausmām. Nepadodieties negatīvajam!" nobeigumā saka Muceniece.

Tāpat savā dzimšanas dienā Muceniece publicēja ierakstu, kurā aicina visus savos svētkos ziedot naudu nevis labdarības organizācijai, kas saistīta ar Ukrainu, bet gan Krievijas labdarības fondam "Dzīve kā brīnums", kurš sniedz palīdzību bērniem ar smagām slimībām. 

Kā ziņots, 24. februāra rītā neilgi pēc Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Ukrainas armija iesaistījusies smagās aizstāvēšanās kaujās ar agresoriem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu