"Es atbalstu Ukrainu, bet turpinu dzīvot." Katrīne Sauliete kara laikā netiek galā ar negatīviem komentāriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ļaudis sociālajos tīklos šūmējas par Krievijā bāzētā uzņēmuma "NL International" pārstāves un izplatītājas Latvijā Katrīnes Saulietes izteikumiem par negatīvajiem komentāriem, kurus saņem sociālajos tīklos. 

Vietnē "Instagram" Katrīne Sauliete vērsās pie saviem sekotājiem ar lūgumu nekurināt naidu Latvijā.

"Lūgums mūsu tautiešiem… Lūdzu, beidzam savā starpā plēsties par to, ka otrs dara savādāk nekā jums to gribētos. Lūdzu, beidzam rakstīt otram - man gribētos, lai Tu būtu pateikusi tā vai šitā… Jums gribētos…

Bet, lūdzu, ļaujat cilvēkiem dzīvot dzīvi kā viņiem pašiem gribas, mums katram tā ir viena, mums katram ir ļauts izdzīvot savu dzīvi kā mēs to gribam.

Teikt - Tev nav taisnība, bet man ir. Vai tad tas nav tas, kāpēc arī šobrīd notiek karš? Tāpēc ka viena puse uzskata, ka viņiem ir taisnība un otra, ka otriem taisnība un viena no pusēm izlēma to pierādīt fiziskā veidā! Lūdzu, izbeidzam šo cilvēku karu savā starpā.

Teikt, ka visi līdzvainīgi, kas kādreiz uzstājušies kaut kur, tas ir nežēlīgi.

Teikt - beidz strādāt, jo konkrēta kompānija tika dibināta nevēlamā valstī, tas nežēlīgi… Vispār rīkot raganu tiesu ir nežēlīgi," raksta Sauliete.

Viņa lūdz pievērst apkārtējo uzmanību uz to, cik katram no mums ir radinieki, draugi, kaimiņi, skolas biedri vai biznesa partneri no kaimiņvalsts.

"Kāpēc tas viss ir? Tāpēc, ka kopā bija vieglāk uzsākt savus biznesus, lai pabarotu savas ģimenes, bet vai tāpēc tagad mūsu tautiešus ir jānolinčo?

Vai tāpēc, ka es strādāju NL kompānijā, es uzreiz esmu palikusi par Latvijas vai Eiropas ienaidnieci vai nodevēju?

Es tiešām ceru uz adekvātiem cilvēkiem sev apkārt, jo, ja mēs sākam saviem cilvēkiem brukt virsū, kas tad būs, ja tiešām pēkšņi nāktu mums virsū, kā mēs varētu aizstāvēties, ja puse tautas jau tiek uzskatīta par nodevējiem.

Es pilnībā atbalstu Ukrainu un ukraiņu tautu, sekoju līdzi, pārdzīvoju, bet mēģinu dzīvot, kamēr man tā dzīve ir dota. Atbalstu no savas puses kā varu, šobrīd tas ir finaniālā puse un pāršērošana, ja ir kādi fondi, kur var ziedot naudu vai mantas, tas ir tas, kas ir manos spēkos.

Bet vai es ņemšu maizes kumosu no mutes ārā saviem bērniem? Nē, es turpināšu strādāt, jo zinu savas Kompanijas vadību, zinu, ka tie ir krietni cilvēki, kas dod darbu cilvēkiem pa visu pasauli, arī tai pašā Ukrainā, ir tūkstošiem cilvēki no NL Kompanijas.

Es atbalstu Ukrainu, bet turpinu dzīvot. Cerams piedosiet man, ka es dzīvoju, ka turpinu barot savus bērnus un nelinčosiet mani par to."

Saulietes ieraksts raisīja asas diskusijas vietnē "Twitter".

"Influencerei Katrīnai Saulietei esot tik grūti saņemt sliktus komentārus no latviešiem. Tie esot daudz šausmīgāki par Putina agresiju. Tas ir tas gadījums, kad dieviņš dalīja smadzenes, Katrīne nebija mājās!" vietnē "Twitter" rakstīja lietotājs ar segvārdu "bush". 

Neilgi pēc negatīvo komentāru saņemšanas Katrīne Sauliete vietnes "Instagram" īsajos stāstiņos skaidroja, ka ir rīkojusies, lai no savas puses mēģinātu uzlabot situāciju, taču atdūrusies pret ierobežojumiem.

 "Tie, kas man raksta, ka man ir jārunā ar krievu līderiem un man ir jāsaka viņiem, ka ir jāatver acis krieviem - es runāju. Es runāju, un es varu pateikt, ko es uzzināju. Kāpēc visi klusē? Kāpēc kompānija klusē? Citiem liekas, ka viņi [krievi] neko nesaprot - viņi saprot. Daudzi nesaprot, ir televīzijas nozombēti, bet ļoti daudzi saprot.

Viņiem ir oficiāls paziņojums - katram, kurš kaut vienu centu pārskaitīs uz Ukrainu, katram, kurš izteiks vēlmi palīdzēt, kurš ieminēsies vispār par to, ka vajag palīdzēt Ukrainai, kurš kaut vai drēbes gabalu aiznesīs kādam ukrainietim, viņam draud 20 gadu cietumsods.

Tieši tāpēc viņi sēž un klusē. Krievu tauta ir iebiedēta. Jā, gļēvi. Bet viens cilvēks valda pār tautu un tauta baidās. Tāpēc turpināt man rakstīt, lai es runāju ar kolēģiem, līderiem - es jau varu, bet viņi visi ir iebiedēti. Ko un kā viņiem rīkoties šajā situācijā?" nobeigumā jautā Sauliete. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu