"Putins nav Krievija!" Opozicionāra Navaļnija sieva norāda, ka krievi "nebūs līdzvainīgi un neklusēs"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: yulia_navalnaya/Instagram

Slavenā Kremļa opozicionāra Alekseja Navaļnija sieva Jūlija vietnē "Instagram" nākusi klajā ar paziņojumu, ka nosoda kara noziedznieku Vladimiru Putinu un vērš uzmanību, ka "Putins nav visa Krievija".

"Putins nav Krievija! Mēs nevēlamies nevienu bombardēt, ne uz vienu atklāt uguni. Nevienu iekarot. Mēs vēlamies mieru. Mūsu ir desmitiem miljonu.

Mēs nebūsim līdzvainīgi kara noziegumos. Un mēs neklusēsim. Nē karam!"

Pie fotogrāfijas "Instagram" raksta Jūlija Navaļnija. Foto viņa stāv kopā ar savu dēlu un rokās tur papīra lapu, uz kuras rakstīts: "Nē karam! Putins nav Krievija!"

Aleksejs Navaļnijs ir krievu jurists, kas kopš 2009. gada ieguvis atpazīstamību kā blogeris un sociālais aktīvists, kas pievērsis sabiedrības uzmanību korupcijas un politiskajām problēmām Krievijā.

Aleksejs Navaļnijs pērnā gada 17. janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur viņš vairāk nekā četrus mēnešus ārstējās pēc Krievijā notikušās saindēšanas ar ķīmisko ieroci "Novičok".

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis, kas šīs apsūdzības noraidījis.

2021. gada 2. februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014. gadā piespriestā nosacīta cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Kopš pērnā gada marta vidus Navaļnijs atrodas Vladimiras apgabala Pokrovā 2. labošanas darbu kolonijā.

Kad viņš ārstējās slimnīcā Vācijā, izmeklētāji apsūdzējuši Navaļniju par vairāk nekā 4,7 miljonu ASV dolāru (4,2 miljonu eiro) "izšķērdēšanu" un "izmantošanu personiskiem mērķiem" no ziedojumiem viņa politiskajām organizācijām. Maksimālais sods šajās apsūdzībās ir desmit gadi cietumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu