Dāvis Bertāns: Nekad nevar zināt, kas Putinam ienāks prātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Ekrānuzņēmums no "Youtube" video

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sarunā ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) žurnālistu Marku Medinu atklāja savu pozīciju, norādot, ka cenšas palīdzēt Ukrainas bēgļiem, un naids šajā situācijā nav risinājums.

Bertāns sarunā, kas notika pirms viņa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" vienības uzvaras pār Losandželosas "Lakers", teica, ka seko ziņām par Ukrainā notiekošo karadarbību un to, kā visi pieņemtie lēmumi var ietekmēt Latviju.

"Cerams, ka tas nenonāks tik tālu, taču nekad nevar zināt, kas notiks," teica Bertāns.

"Ja Krievijas karaspēks dosies pretī Eiropai, tad Baltijas valstis ir pirmais mērķis. Mums ir jābūt gataviem."

Latvijas basketbolists norādīja, ka pašlaik viņa draugi un ģimene Latvijā saglabā mieru, taču ir arī pārrunāti iespējamie varianti, ja situācija kļūtu bīstama arī Latvijas teritorijā. Variants arī ir viņa ģimenes došanās pie brāļa Daira Bertāna uz Spāniju.

"Pašlaik esam pārrunājuši arī plānu, ja situācija strauji mainītos, taču nedomāju, ka tagad tas varētu notikt," teica Bertāns. "Nekad nevar zināt, kas viņam [Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam] ienāks prātā."

Tāpat Bertāns norādīja, ka pazīst spēlētājus, kuri ir spēlējuši pie Ainara Bagatska, taču karadarbības sākuma brīdī viņi bija Spānijā. Viņš arī izcēla, ka Latvijas Basketbola savienība cenšas palīdzēt Ukrainas basketbolistiem, kā arī minēja iespēju Ukrainas spēlētājiem pievienoties Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas komandām.

"Pašlaik es pats varu ziedot naudu. Tas ir veids, kā es varu palīdzēt cilvēkiem, kuri pašlaik pamet Ukrainu. Daudzi dodas uz Poliju, Rumāniju Lietuvu un Latviju, tāpēc finansiālais atbalsts ir lielākais, ko šobrīd varu izdarīt," situāciju raksturoja basketbolists.

Bertāns norādīja, ka viņaprāt tas nav pārsteigums, ka Krievija iebruka Ukrainā, taču visa pasaule tagad atbalsta Ukrainu, kurā dzīvo ļoti patriotiski cilvēki. "Es teiktu, ka 99% iedzīvotāju labāk mirtu nekā kļūtu par daļu no Krievijas," stāstīja basketbolists.

Viņš arī teica, ka nav pagaidām sazinājies ar Ukrainas basketbolistiem Oleksiju Leņu un Svjatoslavu Mihaiļuku, kuri spēlē NBA, taču tic, ka viņi tagad saņem daudz atbalsta un redz, ka visa pasaule ir gatava palīdzēt Ukrainai.

Beigās Bertāns vēl piebilda, ka nevajag vainot notiekošajā visus krievus, jo ir daudzi, kuri nevēlējās, lai sāktos iebrukšana Ukrainā, un naida izplatīšana šajā gadījumā nenesīs neko labu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu