"Tie, kas sekmē Krievijas agresiju, tiks saukti pie atbildības." Kanāda nosaka sankcijas pret "Gazprom" un "Rosņeft"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Karolis Kavolelis/Shutterstock

Kanāda ir paplašinājusi sankcijas pret Krieviju tās iebrukuma Ukrainā dēļ, pakļaujot sankcijām arī Krievijas uzņēmumus "Gazprom" un "Rosņeft", trešdien paziņoja Kanādas ārlietu ministre Melānija Žolī.

"Kanādas atbalsts Ukrainai un tās tautai ir nelokāms. Uz katru agresijas aktu, ko īsteno Krievijas vadība, mēs atbildēsim ar pasākumiem, kuru mērķis ir vājināt viņu spējas karot. Tā kā briesmīgie notikumi Ukrainā turpina attīstīties mūsu acu priekšā, ir acīmredzams, ka vajag darīt vairāk," sacīja Žolī.

"Tie, kas sekmē Krievijas agresiju, tiks saukti pie atbildības," viņa uzsvēra.

Jaunās Kanādas sankcijas attieksies uz "Rosņeft", "Gazprom" un šo uzņēmumu 10 vadītājiem, kas līdz šim nebija pakļauti ierobežojošiem pasākumiem.

"Kanāda sper šos soļus kopā ar starptautiskajiem partneriem un sabiedrotajiem solidaritātē ar Ukrainas valdību un tautu. Šāda koordinācija parāda plašo starptautisko atbalstu Ukrainai un tās tautai. Konsultācijas ar partneriem par tālāku sankciju ieviešanu tiks turpinātas, ja Krievija turpinās savu agresiju pret Ukrainu," pavēstīja Kanādas Ārlietu ministrija.

Ir gaidāms, ka šīs sankcijas stāsies spēkā tuvāko dienu laikā. Sankcijām pakļauto fizisko un juridisko personu līdzekļi un īpašumi Kanādas teritorijā tiek iesaldēti, un Kanādas pilsoņiem tiek aizliegts īstenot jebkādas finanšu transakcijas ar šīm personām.

Kopš Krievija 2014.gadā nelikumīgi anektēja Krimu, Kanāda jau noteikusi sankcijas pret vairāk nekā 850 fiziskām un juridiskām personām. Kanādas premjerministrs Džastins Trudo šonedēļ paziņoja par nodomu pilnībā atteikties no Krievijas jēlnaftas importa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu