Pasaules bankas padomnieks Lvins atkāpjas no amata, protestējot pret Krievijas iebrukumu Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: boris lvin/shutterstock.com

ASV dzīvojošais Pasaules bankas padomnieks Boriss Lvins kļuvis par pirmo krievu amatpersonu, kas atkāpusies no augsta amata starptautiskā organizācijā, protestējot pret Krievijas uzbrukumu Ukrainai, vēsta laikraksts "Financial Times".

Lvins bija vecākais padomnieks Krievijas pārstāvim Pasaules bankā. Par aiziešanu no amata Pasaules bankas valdei un darbiniekiem viņš paziņoja pagājušajā nedēļā.

"Ņemot vērā pašreizējos notikumus, es vairs nespēju asociēt sevi ar savu valdību, un man nāksies atkāpties," paziņoja Lvins. Viņš Pasaules bankā strādāja 24 gadus.

Lvins intervijā laikrakstam "Financial Times" apstiprināja, ka otrdien oficiāli beidzis savu pienākumu pildīšanu, piebilstot, ka tas no viņas puses ir mazs upuris, sevišķi salīdzinot ar to, ko pašlaik nākas izciest cilvēkiem Ukrainā un protestētājiem Krievijā.

Lai gan uzņēmumi, valdības un starptautiskā sabiedrība ir nosodījusi Krievijas iebrukumu Ukrainā, Krievijas amatpersonas joprojām publiski atbalsta agresiju pret Ukrainu vai klusē par šo karu.

Kremļa amatpersonas atsakās to dēvēt par karu, bet sauc notiekošo par "specoperāciju" un noliedz, ka Krievijas armija bombardē civiliedzīvotājus, lai gan gūti skaidri pierādījumi par civilajiem upuriem un dzīvojamo rajonu iznīcināšanu Ukrainas pilsētās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu