VIDEO ⟩ Olena Zelenska publicē Latvijas pirmās lēdijas uzrunu Ukrainai un aicina pārējās valstsvīru sievas neklusēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vietnē "Instagram" Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska dalījusies ar videoklipiem, kuros Lietuvas un Latvijas pirmās lēdijas izsaka savu atbalstu Ukrainai, un aicina pārējās sievietes pievienoties. 

"Šajās dienās pirmās lēdijas no visas pasaules man jautā: kā palīdzēt Ukrainai, kas cīnās ar uzbrucēju? Es atbildu: sakiet pasaulei patiesību! Pastāstiet, ka Ukrainā tā nav "speciālā operācija", kā saka Putins, bet gan karš. Un agresors ir Krievija.

Pastāstiet pasaulei patiesību, ka ukraiņu bērni dzīvo un mācās bumbu patvertnēs, un ārsti ir spiesti glābt pacientus pagrabos.

Neskatoties uz Krievijas propagandistu un Kremļa ruporu apliecinājumiem, Ukrainā jau ir vairāki desmiti civiliedzīvotāju upuru. Uzbrucējs slēpjas, bet Krievijas militārpersonu zaudējumi sasniedz tūkstošiem dzīvību. Pastāstiet krievu mātēm, ka viņu dēli nav militārajās mācībās, bet mirst, mēģinot sagrābt Ukrainu.

Iedrošiniet krievus protestēt. Viņus iebiedē viņu vadība, taču viņiem ir jāsaprot, ka arī viņiem šis karš ir beigu sākums. Un tas attiecas ne tikai uz ekonomiku.

Ukraina vēlas mieru. Bet Ukraina aizstāvēsies un nekad nepadosies. Ukraina nav jāglābj. Mums ir vajadzīgs atbalsts no pasaules mūsu armijai un civiliedzīvotājiem. Ne tikai vārdos, bet arī darbos.

Aiciniet tautiešiem palīdzēt ukraiņu sievietēm un organizēt valsts mēroga palīdzību.

Paziņojiet pasaulei, ka šis nav karš "kaut kur ārā". Tas ir karš Eiropā un pie ES robežām. Ukraina aptur spēkus, kas rīt agresīvā veidā var ienākt jūsu mierīgajās pilsētās.

Neklusējiet par to, ka Putins draud sākt kodolkaru. Jo tad pasaulē nebūs drošas vietas. Ja varat sniegt humāno palīdzību, lūdzu, dariet man zināmu, mēs saskaņosim savus centienus.

Dārgie draugi un kolēģi! Pirms sešiem mēnešiem jūs un es atklājām unikālu sadarbības platformu Kijevā — pirmo dāmu un kungu samitu. Jau toreiz mēs runājām par savas balss spēku un ietekmi. Šodien es lūdzu jūs izmantot šo balsi, lai pateiktu patiesību.

Lietuvas pirmā lēdija Diāna Nausēdiene un Latvijas valsts pirmā lēdija Andra Levite jau ir uzrakstījušas savus aicinājumus Ukrainas atbalstam, par ko esmu bezgala pateicīga!

Lūdzu, pievienojies! Tas ir īpaši svarīgi tagad. Jo arī no Krievijas puses notiek informatīvais karš, un katrs patiesības vārds ir spēks, kas nes mieru mums visiem," rakstīts Zelenskas paziņojumā. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu