FOTO ⟩ Sprūdei Saeimas sēdē aizrāda par Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas deputāte Karina Sprūde (KuK) šodien parlamenta sēdes laikā saņēma aizrādījumu par sejas maskas neizmantošanu.

Sprūde masku neizmantoja ilgāku laiku un skaidroja, ka dzer kafiju, kā arī vaicāja, vai deputātam ir liegts malkot šādu dzērienu. Valsts policijas (VP) darbinieks vairākos piegājienos aicināja deputāti masku uzlikt, norādot, ka šajā jautājumā var tikt sākta administratīvā lietvedība.

Sākotnēji aicinājumu Sprūdei uzlikt masku, tāpat kā to dara pārējie parlamentārieši, no Saeimas tribīnes pauda deputāts Artuss Kaimiņš.

Pēc tam Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) aicināja ievērot noteikto kārtību par maskas lietošanu. Mūrniece arī norādīja, ka Saeimas sēde turpināsies, neraugoties uz kāda kolēģa iegribām šajā jautājumā, kā arī aicināja VP pievērst uzmanību šai situācijai.

Pēc Mūrnieces mudinājuma policists sēžu zālē pienāca pie Sprūdes un izteica aicinājumu izmantot masku.

Kā novēroja LETA, pārējie redzamības lokā esošie parlamentārieši masku izmanto. No viņiem divi deputāti masku nēsā, aizsedzot muti, bet, neuzliekot to uz deguna.

Tāpat arī sēžu zāles viesu sektorā esošie izmanto sejas masku.

Jau vēstīts, ka Saeimas priekšsēdētāja iepriekš bija norādījusi, ka, Saeimai šodien atsākot strādāt klātienē, tas būs jādara, deputātiem izmantojot sejas maskas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu