IBSF nenosoda Krievijas noziedzīgo karadarbību, bet izslēdz to no federācijas biedru loka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Tretjakovs
Aleksandrs Tretjakovs Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) nākusi klajā ar paziņojumu par Krievijas Bobsleja federācijas izslēgšanu no organizācijas.

Daudzas lielākās pasaules sporta organizācijas uz Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumu Ukrainā reaģēja jau pirmajās karadarbības dienās, nosakot dažādas sankcijas Krievijas sporta organizācijām un sportistiem.

Tomēr IBSF lēmumu par Krievijas Bobsleja federācijas izslēgšanu no savas organizācijas paziņojusi vien nedēļu pēc karadarbības sākuma.

"Ir svarīgi uzsvērt, ka šī nostāja pret olimpiskā pamiera pārkāpumu. IBSF pilnībā atbalsta SOK rekomendāciju saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistu un pārstāvju izslēgšanu no sacensībām," teikts paziņojumā.

"Tāpat svarīgi uzsvērt, ka IBSF ir kopā ar visiem saviem atlētiem un federācijām, un šis lēmums nav vērsts pret sportistiem. Mēs esam šeit, lai pasargātu savas vērtības. Ar šo lēmumu mēs akcentējam savas vērtības - integritāti un vienotību," norādīts paziņojuma izskaņā.

Tomēr, atšķirībā no daudzām citām pasaules sporta organizācijām, IBSF publiski nenosodīja Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumu Ukrainā. Paziņojumā aprakstītais lēmums ir pieņemts līdz 22. jūlijam, kad tiks sasaukts nākamais IBSF kongress.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu