"Roskomnadzor" pieprasa "Google" nerādīt kadrus no kara Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" pieprasījis interneta gigantam "Google" pārtraukt "politiska rakstura nepatiesas informācijas par Krievijas īpašo operāciju Ukrainā" izplatīšanu Krievijā, izmantojot kontekstuālu reklāmu.

"Šādi reklāmas ziņojumi tiek rādīti "YouTube" video hostinga lietotājiem Krievijā un satur dezinformāciju, kuras mērķis ir radīt sagrozītu priekšstatu par aktuālajiem notikumiem Krievijas interneta auditorijā un radīt protesta noskaņas," teikts "Roskomnadzor" paziņojumā.

Krievijas varasiestādes par viltus ziņām pasludinājušas jebkuru informāciju, kas atklāj Ukrainā krievu pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

Krievijā pat aizliegts pret Ukrainu uzsākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi mediji ir spiesti lietot diktatora Vladimira Putina uzspiesto eifēmismu - "specoperācija".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu