Tūrisma operatoram "TT Baltics" saistībā ar ES piemērotajām sankcijām ir jāatceļ plānotie ceļojumi, norāda PTAC

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Eiropas Savienības (ES) piemēroto sankciju dēļ tūrisma operatoram SIA "TT Baltics", kas ir TUI franšīzes turētāja Baltijā, līdz risinājuma rašanai ir jāatceļ plānotie ceļojumi, informē Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāvji.

Vienlaikus PTAC norāda, ka "TT Baltics" ir arī jāaptur jaunu pakalpojumu piedāvāšana un tirdzniecība.

Tūrisma operatora pienākums ir informēt ceļotājus par atceltajiem ceļojumiem, savukārt ceļojumos esošos patērētājus tūrisma operatoram ir pienākums nogādāt atpakaļ atbilstoši noslēgtajiem līgumiem, informē PTAC.

PTAC rīcībā pagaidām nav informācija, cik "TT Baltics" klienti šobrīd atrodas uzņēmuma organizētajos ceļojumos.

"TT Baltics" izpilddirektors Leonīds Močeņovs aģentūrai LETA sacīja, ka šobrīd Ēģiptē atrodas aptuveni 1500 Latvijas, Lietuvas un Igaunijas klientu, kas jānogādā mītnes zemēs.

Tāpat tūrisma operatoram šobrīd jāatceļ jau organizētie ceļojumi uz Hurgadu un Šarm El Šeihu.

Atmaksa par nenotikušajiem reisiem tiks veikta garantijas aktā noteiktajā kārtībā, un klientiem tiks nodotas ziņas tuvākajā laikā, informēja Močeņovs.

"Tūroperatora komanda risina esošo situāciju un turpina atcelt līdz šim pieteiktos reisus," sacīja Močeņovs.

Uz jautājumu, vai uzņēmumu sagaida maksātnespēja, viņš komentāru nesniedz.

Tāpat PATC pārstāvji uzsver, ka PTAC sadarbībā ar citām iesaistītajām pusēm veiks nepieciešamās darbības un sekos līdzi, lai ceļojumos esošie ceļotāji veiksmīgi atgrieztos mājās, kā arī ceļotāji, kuru ceļojumi tikuši atcelti, saņemtu atpakaļ samaksāto naudu.

Ņemot vērā radušos sarežģīto situāciju, PTAC aicina ceļotājus būt pacietīgiem attiecībā uz samaksātās naudas atmaksu. Jautājumu un neskaidrību gadījumā PTAC aicina sazināties ar "TT Baltics".

Vienlaikus PTAC aicina pārējos tūrisma pakalpojumu sniedzējus iepazīties ar ES piemērotajām sankcijām un izvērtēt to iespējamo ietekmi uz tūrisma pakalpojumu sniedzēju darbību.

LETA jau ziņoja, ka saistībā ar Krievijas agresiju pret Ukrainu, ES noteikusi sankcijas pret Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātiem oligarhiem un propagandistiem, tostarp pret Krievijas miljardieri Alekseju Mordašovu, kurš ir "TT Baltics" vienīgais patiesais labuma guvējs.

Mordašovs, kuram pieder arī Krievijas otrā lielākā tēraudrūpniecības uzņēmuma "Severstaļ" akciju kontrolpakete, ir nozīmīgs TUI akcionārs, jo viņa netieši kontrolētajam uzņēmumam "Unifirm Ltd." pieder 34% TUI akciju.

ES sankciju nolūks ir nepieļaut, lai Mordašovs atbrīvojas no savām TUI akcijām, vai gūst peļņu no investīcijām šajā uzņēmumā, norādīts TUI paziņojumā.

Vienlaikus publiskotajā paziņojumā Mordašovs apgalvo, ka viņam neesot "pilnīgi nekādas saistības ar pašreizējās ģeopolitiskās spriedzes rašanos" un neesot saprotams, kāpēc ES viņam noteikusi sankcijas.

"TT Baltics" Covid-19 pandēmijas ietekmētajā 2020.gadā strādāja ar 8,101 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 4,6 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās par 5,8% un bija 2,204 miljoni eiro.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pirms 2020. gada "TT Baltics" strauji attīstījās, bet 2020. gadā uzņēmuma darbību negatīvi ietekmēja Covid-19 pandēmija. "TT Baltics" samazināts darbinieku skaits un citi izdevumi, kā arī saņemti maksājumu samaksas termiņu pagarinājumi. 2020. gadā uzņēmumā strādāja 20 darbinieku, kas ir par 10 darbiniekiem mazāk nekā gadu iepriekš.

"TT Baltics" darbību Baltijā sāka 2018.gada rudenī. Kompānija "TT Baltics" reģistrēta 2018.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 282 800 eiro. Uzņēmums pieder Krievijā reģistrētajai "KN-Holding", bet tās patiesais labuma guvējs ir Mordašovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu