VIDEO Raidījums: "Telegram" tiek izplatīti nomelnojoši materiāli par Latviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: New Africa/Shutterstock

Dažādās interneta vietnēs iespējams skatīties Latvijā aizliegto "Rossija24" un citus Krievijas kanālus. Tāpat "Telegram" lietotnē izplatīts Latviju nomelnojošs video, vēsta TV3 Ziņas.

Krievija karā izmanto ne tikai raķetes un tankus, bet arī informatīvo telpu. Tiek radīti video, lai demoralizētu sabiedrību un radītu mānīgu iespaidu par kara gaitu.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) šodien paziņojis, ka platformā "Telegram" ceļo propagandas video, kurā Latvijas pilsoņi, kuri plāno brīvprātīgi sākt dienestu Ukrainas Bruņotajos spēkos, saukti par nacistiem. Propagandas video stāstīts, ka nacistiski noskaņotie un rusofobiskie latvieši priecājas par Ukrainas lēmumu veidot ārzemju karavīru leģionu no brīvprātīgajiem eiropiešiem, jo tā būšot iespēja nogalināt pēc iespējas vairāk krievu tautības cilvēku.

"Latvijā un citviet Eiropā bloķēta pieeja daudziem Kremļa propagandas kanāliem, piemēram, "Rossija24". Taču propagandisti mēģina radīt saturu pārraidīt atkal un atkal, to vienkārši dublējot citās straumēšanas adresēs," vērš uzmanību ministrs.

""YouTube" joprojām ir, bet tur vieglāk tikt galā. Sarežģītāk ar "Telegram", "WhatsApp". Krievvalodīgā vide pamatā ir "Telegram", "Viber". Tur ir sarežģītāk tikt galā, bet tur ir pat spēcīgāki risinājumi, es neizslēgtu tādus," norāda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vadītājs Jānis Sārts.

Latvijā jau šodien tiks bloķēti visi ar propagandas izdevumu "Sputnik" saistītie interneta resursi, informē Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome

Savukārt Krievijas federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" pieprasījis interneta gigantam "Google" pārtraukt "politiska rakstura nepatiesas informācijas par Krievijas īpašo operāciju Ukrainā" izplatīšanu Krievijā, izmantojot kontekstuālu reklāmu.

"Tas, ko Kremlis mēģina, maksimāli radīt alternatīvu realitāti Krievijas patērētājam.. Es pat teiktu, ka tā ir izmisuma cīņa."

Aizsardzības ministrija secina, ka līdz ar Putina režīma karu pret Ukrainu būtiski pastiprinājusies dezinformācija un Krievijas mērķtiecīgā propaganda sabiedrības viedokļa ietekmēšanai par labu sev, uzsver ministrijā, kur atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus kritiski izvērtēt informatīvajā telpā pieejamo ziņu saturu un to avotus.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu