VIDEO ⟩ Ukrainiete Anna fotoaparātu nomainījusi pret ieroci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Par spīti nežēlīgajai kara noziedznieka Putina armijas agresijai, kas nu jau arvien aktīvāk tiek vērsta pret civiliedzīvotājiem, Ukrainas tauta ir vienotāka nekā jebkad. Lai sargātu savu zemi, ieročus rokās ņem miljoniem ukraiņu, tostarp arī Anna. Viņa ir fotogrāfe, bet tagad viņa fotoaparātu nomainījusi pret ieroci, vēsta TV3 Ziņas

Būdama savas valsts patriote, viņa iemūžina cilvēkus autentiskajos tautastērpos. Diemžēl pagājušajā nedēļā viņas, tāpat kā miljoniem ukraiņu, dzīvi kājām gaisā sagrieza Krievijas sāktais karš pret Ukrainu.

Jau nedēļu viņa ir kara pirmajās līnijās kā kareive, palīdz Ukrainas armijas karavīriem, mierīgajiem iedzīvotājiem stāties pretī krievu armijas neiedomājamai agresijai pret Ukrainas valsti un mierīgajiem iedzīvotājiem. Šī Annai ir jau otrā kara pieredze – pirmo reizi viņa ieroci rokās ņēma 2014. gadā, kad Krievija sāka Ukrainas okupāciju.

"Kā tikko tas viss sākās, es iestājos Kijevas aizsardzības vienībā, jo visiem bija skaidrs, ka tas nebeigsies ar karu tikai austrumos, bet gan būs pa visu valsti.

Protams, ka man, tāpat kā miljoniem citu mūsu cilvēku, bija izvēle – vai nu nomirt mājās, vai censties nosargāt, aizstāvēt mūsu mājas ar ieročiem rokās.

Šodien Ukrainā miljoniem cilvēku ir paņēmuši rokās ieročus, lai aizsargātu savas mājas. Cilvēki masveidā dara visu, lai nosargātu savas mājas, pārējie kā brīvprātīgie nodrošina cilvēkiem ēdienu – visa Ukraina ir viena liela armija, kas ir nešķirama un strādā kopā," teic Anna.

Arī viņa apstiprina, ka okupanti kļūst arvien nežēlīgāki – krievu armija cenšas iznīcināt ne tikai Ukrainas pilsētas, dzīvojamās mājas, bet arī cilvēkus. Apšaudēs mirst desmitiem ukraiņu – viņu vidū arī daudz bērnu. Kopumā nedēļas laikā krievu armijas iebrukums atņēmis dzīvības vairāk nekā 2200 Ukrainas iedzīvotāju.

"Vakar gāja bojā divi bērni – sešus gadus vecs puika un 12 gadus veca meitene. Tur sākumā bija dezinformācija. Es sākumā domāju, ka viņi gāja boja raķešu triecienā, bet izrādās, nē – vecāki centās bērnus izvest ar mašīnu, bet krievu karavīri apšaudīja šo mašīnu.

Viņi redzēja, ko viņi apšauda, redzēja, ka tur ir vecāki ar maziem bērniem. Šodien Ukrainā ir miruši jau vairāk nekā 20 bērnu.

Šie bērni ir miruši ne jau militārajās bāzēs, bet savās mājās vai šādi nežēlīgi nošauti. Es saprotu, ka tas, ko stāstu un cenšos parādīt, daudzus biedē, ir cilvēki, kas jūt līdzi Ukrainai, bet viņiem sāp uz to skatīties, jo tas tiešām ir šausmīgi. Bet es gribu, lai pasaule zina, kas te notiek. Viņiem mēs esam tikai gaļa, te nevienu nežēlo, šis nav karš par teritorijām, šis ir masveida uzbrukums, cilvēku slepkavības, genocīds," saka Anna.

Viņa vērš uzmanību – Ukrainā katra diena cilvēkiem sākas ar jautājumu: vai es šodien izdzīvošu? Par spīti tam – viņa ir pārliecināta, ka ukraiņi krievu spēku agresiju pieveiks.

Bēgt viņa negrasās: "Man daudzi ir piedāvājuši aizbēgt, es to arī varētu izdarīt, bet es zinu, ka šis ir tā vērts.

Es tam ticu, esmu pārliecināta, ka mēs nevaram zaudēt. Pat ja ar mani kaut kas notiks, es zinu, ka Ukraina uzvarēs. Ukraina man nav tikai valsts, kurā es dzīvoju, tā ir daļa no manas dvēseles, es savu personību bez Ukrainas nespēju iedomāties.

Ja man atņemtu manu valsti, manu zemi, no manis kā no cilvēka nekas pāri nepaliktu."

Video: Raidījuma TV3 Ziņas sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu