"Haas" pārtrauc līgumu ar Krievijas pilotu Mazepinu un komandas sponsoru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ņikita Mazepins
Ņikita Mazepins Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandu "Haas" Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ turpmāk nepārstāvēs krievu pilots Ņikita Mazepins, un "Haas" ir pārtraukusi līgumu ar ģenerālsponsoru "Uralkali", sestdien "Haas" paziņoja savā tīmekļa vietnē.

"Haas" komanda ir izvēlējusies izbeigt sadarbību ar "Uralkali" un pilota līgumu ar Ņikitu Mazepinu," teikts amerikāņu komandas paziņojumā.

"Tāpat kā pārējā F-1 sabiedrība, komanda ir šokēta un apbēdināta par iebrukumu Ukrainā un novēl ātru un mierīgu konflikta izbeigšanu," teikts paziņojumā.

Krievijas uzņēmuma "Uralkali", kas specializējas kālija minerālmēslu ražošanā, viens no īpašniekiem ir Ņikitas Mazepina tēvs Dmitrijs.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā "Haas" pēdējos testa braucienos iepriekšējā piektdienā izmantoja baltas formulas, uz kurām nebija galvenā sponsora "Uralkali" logo un Krievijas karoga krāsu.

Trešdien kļuva zināms, ka Mazepinam būs liegts piedalīties F-1 čempionāta posmā Lielbritānijā, kad Lielbritānijas Autosporta federācija ("Motorsport UK") pieņēma lēmumu neļaut šajā valstī startēt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ļāva Mazepinam turpināt piedalīties sacensībās zem neitrāla karoga.

23 gadus vecais Mazepins tikai vienu sezonu bija startējis "Haas" rindās, taču viņam neizdevās izcīnīt ieskaites punktus.

Jaunā F-1 sezona sāksies 20.martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu