"Savus 20 suņus šeit nepametīšu." Māti zaudējusī Karolīna stāsta par dzīvi kara ellē

Foto: Karolisha/Instagram/Apollo kolāža
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Joprojām netiekam uz pilsētu. (..) Automašīnas var apšaudīt. (..) Cenšos lasīt jūsu ziņas. Draugi, es nevaru nekur aizbraukt. Man šeit ir dzīvnieki, viņu ir vairāk nekā 20. Es viņus nevaru šeit atstāt. Viņi nesalīdīs nevienā auto. Paldies jums par pārdzīvojumiem un piedāvājumiem doties uz drošāku vietu," savā "Instagram" kontā vēsta ukraiņu dziedātāja Karolīna, kura pirmajā Putina noziedzīgā režīma iebrukuma dienā Ukrainā zaudēja māti. 

Karolīnai pieder Vidusāzijas aitusuņu audzētava. Kopumā no viņas rūpēm pašlaik atkarīgi vairāk nekā 20 dzīvnieki.  

"Mēs dzīvojam vienai dienai, lai cik baisi tas būtu. Eju gulēt un nezinu, kas būs rīt, ar ko barot suņus.

Bet mums ar tēti nav citas iespējas - tikai turēties," īsajos stāstos vēsta Karolīna. "Kamēr vien mēs varēsim pabarot suņus, būsim šeit kopā ar viņiem." 

"Mums bija tik daudz plānu, pirms sākās šī elle. (..) Es nevarēju iedomāties, ka zaudēšu mammu tajā dienā, ka 51 gada vecumā viņas vairs nebūs. 

Dvēselē ir tukšums, katru rītu ceļos tikai tāpēc, ka vajag - vajag barot, vajag atbalstīt tēti un gatavot ēst. Visas šīs dienas esmu kā zombijs...

Es zinu - ja mamma būtu dzīva, mēs visu pārvarētu, jo būtu kopā. Mēs visu dzīvi bijām kopā..."

"Instagram" īsajos stāstos Karolīna rāda, kā 6. martā īsi pirms pusnakts vāra suņiem putru. Fonā dārd sprādzieni.

"Mana Ukraina, turies! Sirds raud par mums visiem. Cik daudz bēdu mums atnesis šis karš! Bēdas visai dzīvei.

Ir gandrīz pusnakts. Atvēru ārdurvis. Tur ir elle. No pilsētas šauj pa piepilsētu, no piepilsētas - pa pilsētu. Un tas viss - virs mums. Absolūtu šausmu sajūta."

Traģēdija kara pirmajā dienā

Ceturtdienas, 24. februāra, rītā Krievijas militāristi sākuši apšaudi ciematā, kur dzīvo Karolīnas ģimene, uzspridzinājuši militāro bāzi. Triecienvilnis bijis tik spēcīgs, ka māja drebējusi un pazudusi elektrība. 

Karolīna ar māti devušās uz pilsētu, lai izņemtu skaidru naudu un nopirktu pārtiku. Atgriežoties uzbrucēju tanki aizšķērsojuši ceļu un sākuši šaut pa sieviešu auto. Pretī izlēkuši divi pavisam jauni, aptuveni 18 līdz 20 gadus veci krievu karavīri. 

Sievietes sēdējušas kādas 15 minūtes, pēc tam sākusies apšaude. "Mana māte tika ievainota rokā. Klausījos, kā viņa sāpēs kliedz..."

Mirkli vēlāk viens no krievu karavīriem aizstājies Karolīnai priekšā un vairākkārt kliedzis, lai viņa biedri nešauj, bet sākusies smaga apšaude. Pēc mirkļa Karolīnai uzkritis miris karavīrs. 

Sieviete aptvērusi, ka mamma klusē. Viņai trāpīts galvā, Karolīnas mamma bija mirusi. "Es paliku viena pati," emocionālā vēstījumā dalījās Karolīna. 

Kamēr abas ar māti bijušas ložu krustugunīs, Karolīnas tēvs traucies no Kijevas. Tobrīd viņš vēl nezināja, ka sieva ir mirusi. Tikmēr Karolīna slēpusies, lai viņu nepiemeklē mātes liktenis. 

Jaunā sieviete stundu, pusotru sēdējusi slēpnī. Kad dzirdējusi, ka šāvienu skaņas norimušas, aizrāpojusi līdz mašīnai, līdzi velkot smagi ievainoto karavīru. Pilnā ātrumā traukusies prom no apšaudes vietas. 

"Tā nu es paliku bez mammas, Irinas Perlifonas, kuru tik daudzi mīlēja un cienīja un kura man bija lielisks piemērs šajā dzīvē."

Karolīna atceras: "Es nezinu, kā paliku dzīuva, kā es izbēgu un izglābu cilvēku, bet es nevarēju glābt savu mammu... Tā nav pasaka vai ziņas, kuras jums rāda, mūsu pilsētās Ukrainā šobrīd ir elle zemes virsū. Šie pat nav 2014. gada notikumi. Tā ir elle! Krievu militāristi Harkivā nogalina civiliedzīvotājus."

Video redzams, kā Karolīna nokļūst pie mātes mirstīgajām atliekām. Turpat nekustīgs guļ arī krievu karavīrs. "(..) Es gulēju šeit… Gulēju blakus…" rādot uz vietu starp mātes un karavīra līķiem, video stāsta jaunā sieviete.

Uzmanību! Šausminoši skati. Ar vājiem nerviem neskatīties.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu