Pēc gara un grūta bēgļu ceļa no Ukrainas Rīgas Dzemdību namā pasaulē nākusi mazā Zlata

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zlata ar māmiņu
Zlata ar māmiņu Foto: Rīgas Dzemdību nams

"Citkārt mēs teiktu - šodien mazā meitenīte vai mazais puisītis tiek izrakstīts no Dzemdību nama, lai dotos mājās. Tomēr mazā Zlata un viņas māmiņa savas īstās mājas vēl tik drīz neredzēs, jo tur šobrīd notiek karš," savā "Facebook" kontā šodien, 7. martā, ziņo Rīgas Dzemdību nams.

"Pēc gara un grūta bēgļu ceļa no Ukrainas mazā Zlata pasaulē nāca zem mierīgām debesīm, mūsu Dzemdību namā. Zlatas tētis ir palicis Ukrainā, lai cīnītos par to, ka viņa sievai un bērnam ir kur atgriezties," rakstīts ierakstā. 

Dzemdību nama Komunikācijas vadītāja Baiba Auzāne pauda, ka šī ir pirmā meitenīte, kas Latvijā dzimusi sievietei no Ukrainas. Taču vēl četras grūtnieces, kas drīzumā laidīs pasaulē bērnus, esot stājušās grūtniecības uzskaitē.

Viņa atgādina, ka grūtniecības uzraudzība un dzemdību palīdzība, tāpat kā veselības aprūpes pakalpojumi, Ukrainas sievietēm ir bezmaksas.

"Ar katru dienu mēs viņas sagaidām arvien vairāk, un viņas nāks vai nu pa tiešo uz dzemdībām vai turpinās uzraudzīt grūtniecību. [Zlatas piedzimšana] visam dzemdību nama kolektīvam ir ļoti aizkustinoša, mēs nevaram valdīt asaras. Viņa mums ir pirmā un viņa no mums saņem to desmitkārtīgu atbalstu, ko esam gatavi sniegt ikvienam," sacīja Auzāne.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu