NEPLP varēs ierobežot Krievijas dezinformācijas interneta vietnes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NEPLP logotips.
NEPLP logotips. Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), pamatojoties uz drošības dienestu izvērtējumiem, varēs ierobežot un slēgt interneta vietnes, kas izplata dezinformāciju un Kremļa propagandu, par koalīcijas partijas vienošanos pirmdien pavēstīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Pēc viņa paustā, tas esot vēl viens solis sabiedrības saliedēšanas un valsts drošības virzienā, jo redzams, ka "šis ir ne tikai karš frontē, bet arī informatīvajā telpā".

Kā ziņots, NEPLP pieņēmusi lēmumu no Latvijā retranslējamo programmu saraksta izslēgt vēl 18 Krievijas televīzijas kanālus.

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo kāds ar Krievijas uzņēmumu "Gazprom Media Holding" saistīts uzņēmums atrodas ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) sankciju sarakstā.

Turpmāk Latvijā netiks rādīti tādi kanāli kā "THT- Comedy", "ТНТ 4", "THT4 International", "TNT", "THT Music", "FRIDAY International", "KHL TV channel", "Кинопремьера", "КИНОСВИДАНИЕ", "Мужское кино", "Ля-минор ТВ", "Авто Плюс - Телеканал Авто-Плюс", "Ностальгия", "Живи!", "Кто есть кто", "Малыш-ТВ", "Русская ночь", "Zee TV".

Lēmums par kanālu retranslācijas pārtraukšanu stāsies spēkā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", kas gaidāms šonedēļ.

Pēdējās apmēram nedēļas laikā Latvijā pārtraukta jau virknes Krievijas un Baltkrievijas TV kanālu rādīšana. NEPLP uzsver, ka tas darīts, novēršot draudus Latvijas drošībai.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu