"Google" ziņo par Baltkrievijas hakeru uzbrukumu Polijas un Ukrainas armijas un iestāžu vietnēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Gorodenkoff/shutterstock.com

Baltkrievijas hakeri veikuši plašus pikšķerēšanas uzbrukumus Polijas armijas un Ukrainas valsts iestāžu vietnēm, atsaucoties uz kompānijas "Google" apdraudējumu atklāšanas grupas paziņojumu, vēstīja laikraksts "The Washington Post".

"Google" grupa publiskoja atskaiti par paņēmieniem, kādus izmantoja hakeri pret Polijas armiju, tomēr nav zināms, vai tiem bija panākumi, jo tos novirzīja caur citu pakalpojumu elektroniskā pasta kastītēm.

Savukārt pirmajās dienās pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Baltkrievijā bāzēta hakeru grupa, kas pazīstama kā "Ghostwriter", izmantoja pikšķerēšanu, lai iegūtu Ukrainas valdības amatpersonu un Polijas militārpersonu uzskaites datus, informēja "Google".

Savukārt ar Krievijas Galveno izlūkošanas pārvaldi saistītā hakeru grupa "Fancy Bear" pēdējo divu nedēļu laikā īstenojusi vairākas plašas pikšķerēšanas kampaņas pret mediju portāla "Ukr.net" lietotājiem. Viņi saņēma vēstules par it kā uzlauztiem kontiem un aizveda uz viltus lapām ieejai sistēmā.

"Google" norādīja, ka bija nosūtīts liels skaits pikšķerēšanas vēstuļu un tajās bija saites uz hakeru kontrolētiem domēniem.

Pēdējo divu nedēļu laikā hakeri kā mērķa sākumlapu izmantojuši nesen izveidotus "Blogspot" domēnus, no kurienes pēc tam novirzīja adresātus uz pikšķerēšanas vietnēm, kur lietotājiem lūdza ievadīt paroli, kas pēc tam tika nolasīta.

Visi pagājušajā nedēļā notikušie "Ghostwriter" uzbrukumi bija vērsti pret "Polijas un Ukrainas valdības un militārām organizācijām", secinājusi "Google".

Ar saviem secinājumiem "Google" apdraudējuma atklāšanas grupa sniegusi papildu pierādījumus Baltkrievijas iesaistei Krievijas uzbrukumā Ukrainai, kas nav tikai atbalsta laukuma nodrošināšana Krievijas karaspēkam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu