Video ⟩ Bēdīgi slavenais krievu vingrotājs: Ar Z burtu nodemonstrēju savu pozīciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video

Krievijas vingrotājs Ivans Kuljaks nenožēlo, ka Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā Dohā (Katara) uz goda pjedestāla kāpis ar uzlīmētu Z burtu uz krūtīm. Otrreiz viņš rīkotos tāpat. 

Starptautiskā Vingrošanas federācija (FIG) 20 gadus vecā sportista rīcību nodēvēja par šokējošu un Vingrošanas ētikas fondam lūdza sākt disciplinārlietu.

Kuljaks apbalvošanas ceremonijā piedalījās ar uzlīmētu Z burtu uz krūtīm. Tas ir Krievijas simbols karadarbībā Ukrainā. Tādējādi viņš pauž atbalstu Krievijas brutālajai agresijai, kuru nosoda visa pasaule.

Pats Kuljaks apgalvo: ja viņam būtu otra šāda iespēja, viņš rīkotos identiski. 

"Nenožēloju. Ja rastos otrā iespēja un man atkal būtu jāizvēlas, vai ieiet ar burtu Z uz krūtīm vai ne, es darītu tieši tāpat," Krievijas propagandas medijos citēts Kuljaks. "Kāpēc Z? Šo burtu redzēju uz mūsu [Krievijas] militārpersonām un paskatījos, ko šis simbols nozīmē. Tas ir "par uzvaru" un "par mieru". Nevienam neko sliktu nenovēlu. Es tikai nodemonstrēju savu pozīciju. Kā sportists vienmēr cīnīšos par uzvaru un būšu par mieru. Tas arī viss."

Viņa rīcība izraisīja plašu rezonansi, īpaši sociālajos tīklos. 

"Mums lika aizlīmēt karogu, un es to izdarīju. Mums viss ir aizliegts. Gribēju parādīt, no kurienes esmu," pauda Kuljaks. "Nebaidos no sekām."

Kuljaks sacensībās uz paralēlajām līdztekām ieņēma trešo vietu, bet par uzvarētāju kļuva Ukrainas sportists Iļja Kovtuns. 

"Ukrainas sportisti pret mums izturējās nesmuki... To vajadzēja redzēt," uzsvēra krievu vingrotājs. "Šo politiku aizsāka paši ukraiņi, un pēc tam es to uzlīmēju uz savas formas. Viņi iznāca, ietinušies Ukrainas karogos un kliedza: "Slava Ukrainai!" Sacensību noteikumi to nepieļauj, bet viņi to darīja. Viņi arī pieprasīja, lai mūs izslēdz no posma."

Krievijas un Baltkrievijas sportisti sacensībās Dohā piedalījās kā neitrāli atlēti. No 7. marta šo valstu sportisti, amatpersonas un tiesneši saistībā ar Krievijas karadarbību Ukrainā un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācijām oficiāli tiek atstādināti no dalības starptautiskajās sacensībās.

Kuljaks pagājušajā gadā Krievijas armijas sastāvā piedalījās militārajās mācībās.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu