Tiesa nolemj, ka Baskovs tiks apcietināts, ja viņš spers savu kāju Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ukrainas tiesa apmierinājusi Ģenerālprokuratūras lūgumu apcietināt dziedātāju Nikolaju Baskovu, ja viņš spers savu kāju Ukrainā, vēsta ziņu medijs "Postimees". 

Ukrainas tiesa 7. martā apmierinājusi lūgumu par 45 gadus vecā dziedātāja Nikolaja Baskova apcietināšanu. Dziedātājs tiek turēts aizdomās par naida kurināšanu un negatīvu darbību veicināšanu.

Atgādinām, ka savos sociālajos tīklos dziedātājs jau vairākkārt atbalstījis Krievijas noziedzīgo iebrukumu Ukrainā.

Marta sākumā Ukrainas Ģenerālprokuratūra iesniedza lūgumu tiesā par Baskova aizturēšanu. Vietnē "Facebook" aizturēšanas iemeslus skaidroja Ukrainas ģenerālprokurore Irina Venediktova. 

"Nikolaj Viktorovič, kā tā? Bez teatrālas smīnēšanas, bez viltības uzrunāju Jūs. Kāpēc Jums tas viss ir vajadzīgs? Es runātu skaidrāk, bet ieņemamā amata raksturs neļauj.

 Ar savu rīcību Jūs attaisnojat karu, novēlat nāvi Ukrainai, un mums nav tiesību ignorēt šo faktu.

Jūs labi saprotat, ka Jūsu aicinājuma, kas izplatīts sociālajos tīklos dēļ, ir miljoniem "inficēto" Krievijas pilsoņu. Daži no viņiem ieradās mūsu mājās, lai mūs nogalinātu, citi zaudēja savus bērnus, un kāds vienkārši noticēja Jums un nolēma paņemt rokās ieroci.

No šīs dienas Jūsu tiesvedības statuss Ukrainas valsts teritorijā ir aizdomīgs. Citiem vārdiem sakot, Ukrainas prokurori uzskata, ka esat pastrādājis noziegumu, par ko tiek piespriesta brīvības atņemšana. Turklāt Ukrainas tiesa nonāca pie secinājuma par iespēju apmierināt pieprasījumu par Jūsu arestu. Tas nozīmē, ka tuvākajā nākotnē Jūs aizturēs tās valsts tiesībaizsardzības iestādes, kuru robežu būsiet šķērsojis," vietnē "Facebook" rakstīja Ukrainas ģenerālprokurore Irina Venediktova.

Atgādinām, ka par kara propagandu un agresijas pret Ukrainu atbalstīšanu Krievijas dziedātājs Nikolajs Baskovs iekļauts Latvijas nevēlamo personu sarakstā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu