Biedrība "Palīdzēsim viens otram" saņem dāsnu ziedojumu 100 000 eiro apmērā Ukrainas atbalstam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Darya Lavinskaya/Shutterstock

Biedrība "Palīdzēsim viens otram" kopš 24. februāra, kad Krievija iebruka Ukrainā, aktīvi iesaistās palīdzības sniegšanā Ukrainai un tās iedzīvotājiem, arī tiem, kas ir patvērušies Latvijā. Biedrības vadītājs Edijs Pipars portālam "Apollo" pastāstīja par ziedojumu 100 000 apmērā, ko viņi saņēmuši no kādas kompānijas un kas jau tiek izmantots palīdzības sniegšanā ukraiņiem.

Naudas summu 100 000 eiro apmērā biedrībai noziedoja "TAV Airports Holding" Latvijas uzņēmumi, kas ir paredzēts Ukrainas ģimeņu atbalstam, lai no kara bēgošajām ukraiņu ģimenēm nodrošinātu Latvijā tādas pamatvajadzības kā pārtika, medikamenti, transports, izmitināšanā un apģērbs.

Kā jau minēts, kopš 24. februāra biedrība aktīvi iesaistās palīdzības sniegšanā Ukrainai un tās iedzīvotājiem. Šobrīd biedrība aktīvi pieņem ziedojumus no privātpersonām un uzņēmumiem, sadarbojas ar citām organizācijām Ukrainā, tai skaitā pašvaldībām, un pēc to lūguma ir saorganizējusi un nosūtījusi uz Ukrainu humānās palīdzības kravas ar tādām precēm kā pārtika, ūdens, segas, apģērbs, dzīvnieku barība un tamlīdzīgi.

Šobrīd ir nosūtītas jau četras kravas uz dažādām Ukrainas pilsētām ar ziedojumiem.

Biedrības redzeslokā ir arī Latvijā nonākušās ukraiņu ģimenes, kurām tiek sniegts atbalsts, lai nokļūtu Latvijā, dzīvesvietas atrašanā un ikdienas rūpēs, lai pēc iespējas vieglāk šiem cilvēkiem būtu iejusties jaunajos apstākļos.

Biedrība pateicas par sniegto atbalstu un apliecina, ka saņemtais ziedojums tiks izmantots, lai varētu nodrošināt šiem cilvēkiem pamatvajadzības - pārtiku, medikamentus, transporta pakalpojumus, izmitināšanu un apģērbu.

Rīgā biedrībai ir noliktava Eduarda Smiļģa ielā 44, kurā tiek pieņemti ziedojumi, tāpēc biedrība aicina sabiedrību nākt ciemos un ziedot!

Īpaši aktuālas lietas šobrīd ir: 

  • pārtika (batoniņi, konservi, ātri pagatavojami produkti u.c.),
  • tēja, kafija,
  • higiēnas preces (piemēram, tualetes papīrs),
  • dzeramais ūdens,
  • siltās drēbes,
  • segas,
  • apavi,
  • sveces,
  • sērkociņi,
  • lukturīši un baterijas u.c. noderīgas lietas.

Biedrība, kurā ir 48 brīvprātīgie, turpina aktīvi sniegt arī atbalstu un palīdzību Latvijas ģimenēm.

Biedrības vadītājs Edijs Pipars norāda, ka "TAV Airports Holding" 100 000 eiro lielais ziedojums jau tiek aktīvi izmantots: "Pārtikai, medikamentiem, kā arī atvedām uz Latviju dažas [ukraiņu] ģimenes."

Edijs norāda, ka dažkārt brīvprātīgo busiņi kara bēgļu pārvešanai pār robežu ir noslogoti, tad "Palīdzēsim viens otram" noalgo kādu maksas transportu, kurš cilvēkiem aizbrauc pakaļ.

Biedrībā norāda, ka kopumā sabiedrība ir ļoti saliedēta un atbalstoša, cilvēki aktīvi ved ziedojumus no dažādām Latvijas vietām, nāk palīdzēt šķirot, un vietējie uzņēmumi un kaimiņi arī rūpējas, lai brīvprātīgie palīgi būtu paēduši.

Biedrība "Palīdzēsim viens otram" ir bezpeļņas organizācija, kas ir nozīmīga labdarības organizācija ar reģionālajām nodaļām Latvijas novados. Biedrības kodolu veido brīvprātīgie – koordinatori Rīgā un dažādos Latvijas reģionos, kā arī noliktavā – kas nodrošina gan palīdzības sniegšanu tiem, kam tā ir nepieciešama, gan arī koordinē ziedojumu pieņemšanu, ziedoto mantu sašķirošanu, un organizē nepieciešamo mantu nogādi palīdzības saņēmējiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu